Золотий, хрусткий хворост, смажений в сковороді, тонкий і калорійний, але дуже смачний. Зізнайтеся самі, поруч з пончиками це, напевно, друге обов'язкове частування до чаювання. Ймовірно, скільки будинків, так само багато і способів приготування хворосту.
Пшеничне борошно просійте кілька разів, можете зробити це відразу в миску. Можливо, після покупки борошна ви відразу її всю просіваєте і поміщаєте в щільно закриваючуся ємність, тоді приготування тіста займе менше часу. Висипаючи потрібну кількість просіяного борошна в глибоку миску.
До просіяного борошна додайте цукрову пудру і сіль. Для приготування хвороста краще використовувати пудру, так як вона швидше розчиниться в тісті, а якщо застосуєте цукровий пісок, то можуть залишитися нерозчинені крупинки, які будуть хрустіти на зубах.
Перемішайте ложкою або лопаткою сухі інгредієнти до повного їх змішування. До сухих інгредієнтів додайте яєчні жовтки кімнатної температури.
Наступним інгредієнтом буде сметана. Додайте її в декілька заходів, тому що її кількість може залежати від її жирності і виду використовуваного борошна.
Перемішуйте тісто лопаткою, коли це стане робити важко, вимісіть тісто вручну і сформуйте кулю. Шар тіста викладіть на обробну дошку і розділіть ножем на дві рівні частини.
Розкачайте тісто дуже тонко за допомогою качалки. Розкачане тісто розріжте на смужки шириною близько 2 сантиметрів і довжиною приблизно 8-10 сантиметрів. Посередині кожної смужки зробіть розріз.
Нарізані смужки скрутіть спіральками. Або протягніть один кінець смужки в розріз посередині, як би вивертаючи його. Таким чином надаючи йому гарну форму.
Коли всі смужки перетворилися в спіралі, поставте на плиту широку металеву каструлю з товстим дном. Налийте в неї рослинне масло і розігрійте до температури 180 градусів. Для визначення температури використовуйте кулінарний термометр. Якщо такого у вас не знайдеться, ви можете покласти в масло невеликий шматочок тіста, якщо він відразу спливе, значить вже можна готувати хворост.
У розігріте рослинне масло опустіть спіралі з тіста і готуйте по 20 секунд з кожної сторони або поки хворост не стане золотистим. Викладайте тісто в такій кількості, щоб воно вільно плавало в маслі, щоб уникнути його злипання.
Підсмажений хворост викладіть на паперову серветку, щоб пішов зайвий жир. Потім дайте час охолонути. Викладіть на плоску тарілку і посипте цукровою пудрою. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти