Укр
Рус
Хворост Випічка Російська кухня

Хворост хрусткий

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

803 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Хворост хрусткий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

Золотий, хрусткий хворост, смажений в сковороді, тонкий і калорійний, але дуже смачний. Зізнайтеся самі, поруч з пончиками це, напевно, друге обов'язкове частування до чаювання. Ймовірно, скільки будинків, так само багато і способів приготування хворосту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хворост хрусткий" (на 100 грам)

  • Білки4.2 гр.
  • Жири52.5 гр.
  • Вуглеводи21.7 гр.
  • Калорії581 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Пшеничне борошно просійте кілька разів, можете зробити це відразу в миску. Можливо, після покупки борошна ви відразу її всю просіваєте і поміщаєте в щільно закриваючуся ємність, тоді приготування тіста займе менше часу. Висипаючи потрібну кількість просіяного борошна в глибоку миску.

Крок - 1
02

До просіяного борошна додайте цукрову пудру і сіль. Для приготування хвороста краще використовувати пудру, так як вона швидше розчиниться в тісті, а якщо застосуєте цукровий пісок, то можуть залишитися нерозчинені крупинки, які будуть хрустіти на зубах.

Крок - 2
03

Перемішайте ложкою або лопаткою сухі інгредієнти до повного їх змішування. До сухих інгредієнтів додайте яєчні жовтки кімнатної температури.

Крок - 3
04

Наступним інгредієнтом буде сметана. Додайте її в декілька заходів, тому що її кількість може залежати від її жирності і виду використовуваного борошна.

Крок - 4
05

Перемішуйте тісто лопаткою, коли це стане робити важко, вимісіть тісто вручну і сформуйте кулю. Шар тіста викладіть на обробну дошку і розділіть ножем на дві рівні частини.

Крок - 5
06

Розкачайте тісто дуже тонко за допомогою качалки. Розкачане тісто розріжте на смужки шириною близько 2 сантиметрів і довжиною приблизно 8-10 сантиметрів. Посередині кожної смужки зробіть розріз.

Крок - 6
07

Нарізані смужки скрутіть спіральками. Або протягніть один кінець смужки в розріз посередині, як би вивертаючи його. Таким чином надаючи йому гарну форму.

Крок - 7
08

Коли всі смужки перетворилися в спіралі, поставте на плиту широку металеву каструлю з товстим дном. Налийте в неї рослинне масло і розігрійте до температури 180 градусів. Для визначення температури використовуйте кулінарний термометр. Якщо такого у вас не знайдеться, ви можете покласти в масло невеликий шматочок тіста, якщо він відразу спливе, значить вже можна готувати хворост.

Крок - 8
09

У розігріте рослинне масло опустіть спіралі з тіста і готуйте по 20 секунд з кожної сторони або поки хворост не стане золотистим. Викладайте тісто в такій кількості, щоб воно вільно плавало в маслі, щоб уникнути його злипання.

Крок - 9
10

Підсмажений хворост викладіть на паперову серветку, щоб пішов зайвий жир. Потім дайте час охолонути. Викладіть на плоску тарілку і посипте цукровою пудрою. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Голубці - покроковий рецепт, фото 1 Голубці 110 6 4 з 5 - детальніше -
Свиняче серце - покроковий рецепт, фото 1 Свиняче серце 35 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Омлет - покроковий рецепт, фото 1 Омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Макарони з плавленим сиром - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з плавленим сиром 40 4 3 з 5 - детальніше -
Нутелла в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла в домашніх умовах 45 3 3 з 5 - детальніше -
Нуга з горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Нуга з горіхами 50 2 3 з 5 - детальніше -