Укр
Рус
Хворост Випічка Російська кухня

Хворост домашній

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

1024 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Хворост домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

Хворост - чудова і легка випічка, яку знають всі з раннього дитинства. Щоб потішити рідних хрусткою випічкою, потрібно мати уявлення, як правильно приготувати домашній хворост. Улюблена страва до чаю має багато методів приготування. Який саме краще, вирішувати вам.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хворост домашній" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири37.6 гр.
  • Вуглеводи20.5 гр.
  • Калорії467 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У досить глибоку миску з допомогою спеціального дрібного сита просійте пшеничну муку, трохи присоліть і відставте поки в сторону до подальшого використання.

Крок - 1
02

Далі по черзі розбийте в чашу блендера курячі яйця (бажано, щоб були домашні, з більш насиченим жовтком) і на середній швидкості збийте їх, до однорідної рідкої маси.

Крок - 2
03

Тепер поступово засипайте в чашу, раніше просіяне борошно, і продовжуйте перемішувати вміст, поки не об'єднаються ці інгредієнти і не утвориться суміш з якимись грудочками.

Крок - 3
04

Далі додайте в чашу блендера сметану високої жирності (багато замінюють вершками, але це як кому подобається), залийте трохи горілки і, продовжуючи на середній швидкості, збийте все, до утворення густої і в'язкої маси.

Крок - 4
05

Потім викладіть густу суміш на присипану борошном тверду поверхню і руками ретельно вимісіть (близько 10 хвилин), до однорідного еластичного тіста. Приготоване тісто загорніть в харчову плівку і відправте в тепле місце приблизно на 30 хвилин.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу викладіть знову тісто на тверду поверхню і помісіть ще близько двох хвилин. Потім розкачайте тісто в товсту ковбаску і розділіть на невеликі частини.

Крок - 6
07

Кожну частину тіста розкачайте за допомогою качалки в тонкий пласт, а потім спеціальним кондитерським ножем з шипами наріжте на пласті довгі смуги, з яких в свою чергу утворіть якісь ромби.

Крок - 7
08

Тепер в кожному ромбі посередині утворіть надрізи, а потім кожен край виробу проверніть всередину і виверніть, утворивши красиві заготовки (так звані вергуни або, як їх ще називають - хворост).

Крок - 8
09

Помістіть глибоку каструлю на плиту, налийте в неї рослинне масло і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу олію раніше підготовлені заготовки з тіста і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої хрусткої випічки.

Крок - 9
10

Готовий домашній хворост викладіть спочатку на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру, а потім надішліть на спеціальні грати, присипте випічку цукровою пудрою і швидше подавайте до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1 Курча табака 45 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Тушкована капуста - покроковий рецепт, фото 1 Тушкована капуста 40 4 2 з 5 - детальніше -
Лимонне суфле - покроковий рецепт, фото 1 Лимонне суфле 70 2 2 з 5 - детальніше -
Пісний цукор в домашніх умови - покроковий рецепт, фото 1 Пісний цукор в домашніх умови 45 3 3 з 5 - детальніше -