Хворост - чудова і легка випічка, яку знають всі з раннього дитинства. Щоб потішити рідних хрусткою випічкою, потрібно мати уявлення, як правильно приготувати домашній хворост. Улюблена страва до чаю має багато методів приготування. Який саме краще, вирішувати вам.
У досить глибоку миску з допомогою спеціального дрібного сита просійте пшеничну муку, трохи присоліть і відставте поки в сторону до подальшого використання.
Далі по черзі розбийте в чашу блендера курячі яйця (бажано, щоб були домашні, з більш насиченим жовтком) і на середній швидкості збийте їх, до однорідної рідкої маси.
Тепер поступово засипайте в чашу, раніше просіяне борошно, і продовжуйте перемішувати вміст, поки не об'єднаються ці інгредієнти і не утвориться суміш з якимись грудочками.
Далі додайте в чашу блендера сметану високої жирності (багато замінюють вершками, але це як кому подобається), залийте трохи горілки і, продовжуючи на середній швидкості, збийте все, до утворення густої і в'язкої маси.
Потім викладіть густу суміш на присипану борошном тверду поверхню і руками ретельно вимісіть (близько 10 хвилин), до однорідного еластичного тіста. Приготоване тісто загорніть в харчову плівку і відправте в тепле місце приблизно на 30 хвилин.
Після закінчення цього часу викладіть знову тісто на тверду поверхню і помісіть ще близько двох хвилин. Потім розкачайте тісто в товсту ковбаску і розділіть на невеликі частини.
Кожну частину тіста розкачайте за допомогою качалки в тонкий пласт, а потім спеціальним кондитерським ножем з шипами наріжте на пласті довгі смуги, з яких в свою чергу утворіть якісь ромби.
Тепер в кожному ромбі посередині утворіть надрізи, а потім кожен край виробу проверніть всередину і виверніть, утворивши красиві заготовки (так звані вергуни або, як їх ще називають - хворост).
Помістіть глибоку каструлю на плиту, налийте в неї рослинне масло і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу олію раніше підготовлені заготовки з тіста і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої хрусткої випічки.
Готовий домашній хворост викладіть спочатку на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру, а потім надішліть на спеціальні грати, присипте випічку цукровою пудрою і швидше подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти