Обсмажені легкі хрусткі часточки тіста, приправлені цукром або цукровою пудрою - багатьом відома з раннього дитинства випічка хворост. Зараз це всіма улюблене печиво не користується такою популярністю так, як магазинні полиці ломляться від достатку печива. Але все ж у багатьох сім'ях хворост готують часто і до цього дня. Ми хочемо вам запропонувати рецепт хворосту без горілки (практично головний інгредієнт).
У невелику миску засипаємо попередньо просіяне борошно, додаємо трохи цукрової пудри (можна використовувати цукор) і добре присолюємо. Потім за допомогою ложки ретельно перемішуємо сипучі інгредієнти між собою.
Тепер додаємо в миску до сипучих продуктів заздалегідь відокремлені яєчні жовтки, заливаємо оцет і, підливаючи поступово високої жирності вершки, замішуємо все, до з'єднання всіх інгредієнтів в один клубок.
Потім викладаємо грудку тіста на присипану борошном дошку, ділимо його на кілька частин і кожну частину розгортаємо в тонкі пласти. Тепер кожен пласт тіста розрізаємо на довгі смуги, шириною близько 1.5 сантиметри.
Потім кожну смугу з тіста поділяємо на однакового розміру прямокутники, в середині яких гострим ножем створюємо тонкі надрізи. Тепер загортаємо утворені прямокутники в будь-якому вподобаному вам напрямку або вивертаємо, зачепивши всередину по обидва боки краї прямокутника.
Багато господинь ніяк не загортають прямокутники з тіста, а просто кидають в масло і ті розправляються хаотично, утворюючи самостійно незвичайну форму. Отже, неглибоку каструлю поміщаємо на плиту, наливаємо в неї рослинне масло і доводимо до кипіння.
Тепер укладаємо майбутню випічку в гаряче масло і обсмажуємо на сильному вогні (потрібно, щоб масло добре кипіло з бульбашками) постійно помішуючи, поки тісто не придбає золотавий яскравий відтінок і хрустку основу.
Готовий хворост, приготований без використання горілки, виходить красивим, ароматним і дуже легким. Викладаємо обсмажену випічку на шматок паперу для усунення зайвого масла, а потім укладаємо на красиве блюдо, припорошив цукровою пудрою, і пригощаємо свою малечу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти