Чудовий рецепт хумуса. Це не тільки швидко і легко, але і свіжо, дуже вершково і смачно. Такий хумус готується з використанням органічних консервів з нуту, тахіні і деяких інших свіжих інгредієнтів, це кращий домашній рецепт хумуса (і ми думаємо, ви погодитеся).
Коли справа доходить до хумусу, багато хто скаже, що правильно замочений нут слід використовувати замість консервованого, щоб домогтися найкращого, найбільш традиційного смаку. І вони можуть мати рацію. Але спробувавши цей рецепт, переконаємося і різниця незначна. Тому віддамо перевагу консервам, так як це простіше. Отже, для початку процідіть консервований нут через дрібне сито, зливши всю рідину.
Ви можете приготувати хумус в кухонному комбайні, або ж в потужному блендері. Але ми вважаємо, що ця домашня закуска виходить швидше і м'якше (вершковою), в блендері, ніж використовуючи кухонний комбайн. Висока потужність блендера також означає, що вам не потрібно знімати шкірку з нуту, оскільки він легко подрібниться до кремової текстури. На жаль, при використанні кухонного комбайна це не так. Так що кремова текстура і швидка швидкість - ось що робить блендер найкращим методом. Отже, відправте нут в чашу потужного блендера.
Далі додайте в чашу до нуту трохи тахіні. Залийте так само в блендер свіжовіджатий сік з лимона.
Тепер очистіть від лушпиння часник і відправте зубчики в чашу блендера. Далі залийте в блендер оливкове масло, засипте сушений кмин і трохи солі. Потім залийте в чашу рідину з консервованого нуту і вставте тампер. Увімкніть блендер на 30 секунд (або більше для більш кремової текстури) і, використовуючи темпер, втисніть весь вміст в леза. Якщо хочете, додайте ще рідини з нуту, щоб хумус вийшов м'якше.
Викладіть готовий хумус з консервованого нуту на сервірувальну тарілку і полийте оливковою олією, прикрасьте паприкою і свіжою петрушкою. Хумус зберігайте в холодильнику протягом тижня (якщо зберігати його в закритій тарі). Ви також можете заморозити хумус в закритих контейнерах для використання в майбутньому, а потім просто розморозити в міру необхідності. Насправді це один з найпоширеніших продуктів, які багато хто готує регулярно, тому що це дуже просто і смачно.
Випадкові рецепти