Укр
Рус
Хумус Другі страви Вірменська кухня

Хумус з гороху

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

997 - переглядів
25 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Хумус з гороху - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня, Східна кухня

Дієта: Для схуднення, Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Хумус з гороху - адаптований до наших умов рецепт класичного хумус, який, як відомо, готується з нуту. Незважаючи на заміну головного інгредієнта, страва вийде такою ж ніжною і вершковою, як оригінальна, а зелений горошок принесе в хумус нові смакові нотки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хумус з гороху" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири16.2 гр.
  • Вуглеводи12.6 гр.
  • Калорії220 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для хумус. Зелений горошок потрібно попередньо пробланшувати в окропі. Чорні оливки наріжте тонкими кільцями. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.

Крок - 1
02

Бланшований горошок відправте в ємність блендера. Додайте пасту з кунжуту (Тахін), очищений часник, лимонний сік і оливкову олію. Бажано взяти масло першого холодного віджиму (воно найсмачніше, ароматне і корисне) і кращої якості, яке зможете знайти. Влийте в загальну масу трохи чистої води кімнатної температури.

Крок - 2
03

Перебийте інгредієнти блендером до отримання однорідної пасти вершкової текстури без великих вкраплень і грудочок.

Крок - 3
04

Хумус з гороху готовий. На відміну від нутового, у нього виражений ніжно-зелений відтінок. Перекладіть отриману пасту на блюдо сервіровки, збризніть невеликою кількістю оливкової олії і присипте меленою паприкою (можна подкопченою, якщо любите запах копченостей). Зверху прикрасьте гороховий хумус шматочками чорних оливок.

Крок - 4
05

Подавайте хумус як соус з нарізаним шматочками лавашем або пітою. Страва проста, але дуже смачна і ситна, так як в горосі багато рослинного білка. Така закуска ідеально підходить для веганів і тих, хто дотримується посту. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Розсольник зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник зі свининою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Японська локшина - покроковий рецепт, фото 1 Японська локшина 45 4 3 з 5 - детальніше -
Булочка з маком - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з маком 65 3 3 з 5 - детальніше -
Узбецький шашлик - покроковий рецепт, фото 1 Узбецький шашлик 45 2 2 з 5 - детальніше -