Хумус з гороху - адаптований до наших умов рецепт класичного хумус, який, як відомо, готується з нуту. Незважаючи на заміну головного інгредієнта, страва вийде такою ж ніжною і вершковою, як оригінальна, а зелений горошок принесе в хумус нові смакові нотки.
Підготуйте інгредієнти для хумус. Зелений горошок потрібно попередньо пробланшувати в окропі. Чорні оливки наріжте тонкими кільцями. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.
Бланшований горошок відправте в ємність блендера. Додайте пасту з кунжуту (Тахін), очищений часник, лимонний сік і оливкову олію. Бажано взяти масло першого холодного віджиму (воно найсмачніше, ароматне і корисне) і кращої якості, яке зможете знайти. Влийте в загальну масу трохи чистої води кімнатної температури.
Перебийте інгредієнти блендером до отримання однорідної пасти вершкової текстури без великих вкраплень і грудочок.
Хумус з гороху готовий. На відміну від нутового, у нього виражений ніжно-зелений відтінок. Перекладіть отриману пасту на блюдо сервіровки, збризніть невеликою кількістю оливкової олії і присипте меленою паприкою (можна подкопченою, якщо любите запах копченостей). Зверху прикрасьте гороховий хумус шматочками чорних оливок.
Подавайте хумус як соус з нарізаним шматочками лавашем або пітою. Страва проста, але дуже смачна і ситна, так як в горосі багато рослинного білка. Така закуска ідеально підходить для веганів і тих, хто дотримується посту. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти