Рецепт хумуса з червоного болгарського перцю, має в наявності нут, часник і звісно тахіні. Сам рецепт цієї страви досить простий, що робить хумус ще привабливіше і більш цікавим. Перейдіть до наданого рецепту хумуса і подивіться, як його приготувати.
Видаліть серцевину з перцю, потім наріжте овоч на великі плоскі шматочки. Покладіть шматочки перцю внутрішньою частиною на деко, застелене фольгою. Надішліть в розігріту духовку і запікайте 5-10 хвилин при 170 градусах, поки шкіра перцю не обвуглиться.
Перекладіть перці в закриваючийся пластиковий контейнер, закрийте кришкою, потім почекайте від 10 до 15 хвилин, поки вони не охолонуть. Або покладіть перець в миску, потім накрийте поліетиленовою плівкою і почекайте від 10 до 15 хвилин.
Акуратно очистіть шкірку від обвугленого перцю і викиньте. Зарезервуйте від 1 до 2 шматочків очищеного запеченого перцю, щоб використовувати їх в якості гарніру при подачі, потім крупно наріжте інші.
У чаші кухонного комбайна змішайте тахіні і лимонний сік і збийте протягом 1 хвилини, очистіть бічні сторони і дно ємності, потім перемішайте ще 30 секунд. Це додатковий час допоможе добре збити тахіні, роблячи хумус гладким і кремовим.
Додайте оливкову олію, подрібнений часник, кмин і трохи солі до збитого тахіні і лимонному соку. Збийте протягом 30 секунд, очистіть боки і дно чаші, потім збовтайте ще 30 секунд або поки всі інгредієнти не об'єднаються.
Далі відваріть до готовності нут. Додайте половину нуту в кухонний комбайн і збивайте протягом 1 хвилини. Очистіть бічні сторони і дно чаші, потім додайте залишившийся нут і обробіть далі до отримання густої і досить гладкої маси, близько 1-2 хвилини.
Додайте в чашу запечений перець і продовжуйте збивати 1-2 хвилини або до однорідної маси. Якщо хумус занадто густий або все ще містить крихітні частини нуту, з включеним кухонним комбайном, повільно додавайте від 1 до 3 столових ложок води, поки ви не будете задоволені консистенцією. Спробуйте хумус з червоного перцю на сіль і відрегулюйте в міру необхідності. Дрібно наріжте раніше зарезервований перець.
Викладіть готовий хумус в миску, в середині зробіть невеликий колодязь і додайте в нього нарізаний перець. Зберігайте домашній хумус в герметичному контейнері в холодильнику до одного тижня.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти