Хумус з авокадо - модернізований рецепт класичного хумусу, який традиційно робиться з нутового пюре з тахіні і оливковою олією. Ми пропонуємо замінити кунжутну пасту тахіні, яка не завжди є в супермаркеті, більш звичним для нас авокадо. Така заміна урізноманітнює смак хумусу. При цьому продукт залишиться таким же корисним, поживним і смачним, як традиційний хумус.
Нут замочіть на ніч у воді з содою. З ранку рідину злийте, відправте горох в каструлю з водою, посоліть і відваріть до м'якості. На це піде приблизно 1,5-2 години. Якщо не хочете втрачати час, візьміть консервований нут. З ним хумус з авокадо теж вийде смачним.
Варений нут відправте в ємність блендера або кухонного процесора. Покладіть туди ж очищений від лушпиння часник, попередньо видаливши внутрішній стрижень. Всипте насіння кунжуту, сіль і чорний мелений перець. Влийте якісну оливкову олію першого холодного віджиму і лимонний сік (вичавлювати лимон через ситечко або долоню, щоб в хумус не було зернятка).
Стигле авокадо вимийте, розріжте навпіл і видаліть кісточку. Після цього ложкою акуратно витягніть м'якоть з шкірки, наріжте шматочками і додайте до решти продуктів.
Перебийте інгредієнти блендером до однорідності. Якщо суміш вийде дуже густою, влийте трохи води. Постарайтеся домогтися ніжної вершкової консистенції.
Готовий хумус з авокадо відправте на 2 години в холодильник, щоб інгредієнти «подружилися». Охлоджений і настояний хумус полийте оливковою олією, прикрасьте зеленню кінзи і подавайте на стіл з кукурудзяними чіпсами, питою або лавашем. Це проста в приготуванні, здорова і смачна страва, яка підходить навіть тим, хто дотримується кето-дієти. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти