Укр
Рус
Хумус Другі страви Азербайджанська кухня

Хумус з авокадо

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

650 - переглядів
60 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Хумус з авокадо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня, Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Збивати

опис

Хумус з авокадо - модернізований рецепт класичного хумусу, який традиційно робиться з нутового пюре з тахіні і оливковою олією. Ми пропонуємо замінити кунжутну пасту тахіні, яка не завжди є в супермаркеті, більш звичним для нас авокадо. Така заміна урізноманітнює смак хумусу. При цьому продукт залишиться таким же корисним, поживним і смачним, як традиційний хумус.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хумус з авокадо" (на 100 грам)

  • Білки12.1 гр.
  • Жири12.9 гр.
  • Вуглеводи34.4 гр.
  • Калорії299 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Нут замочіть на ніч у воді з содою. З ранку рідину злийте, відправте горох в каструлю з водою, посоліть і відваріть до м'якості. На це піде приблизно 1,5-2 години. Якщо не хочете втрачати час, візьміть консервований нут. З ним хумус з авокадо теж вийде смачним.

Крок - 1
02

Варений нут відправте в ємність блендера або кухонного процесора. Покладіть туди ж очищений від лушпиння часник, попередньо видаливши внутрішній стрижень. Всипте насіння кунжуту, сіль і чорний мелений перець. Влийте якісну оливкову олію першого холодного віджиму і лимонний сік (вичавлювати лимон через ситечко або долоню, щоб в хумус не було зернятка).

Крок - 2
03

Стигле авокадо вимийте, розріжте навпіл і видаліть кісточку. Після цього ложкою акуратно витягніть м'якоть з шкірки, наріжте шматочками і додайте до решти продуктів.

Крок - 3
04

Перебийте інгредієнти блендером до однорідності. Якщо суміш вийде дуже густою, влийте трохи води. Постарайтеся домогтися ніжної вершкової консистенції.

Крок - 4
05

Готовий хумус з авокадо відправте на 2 години в холодильник, щоб інгредієнти «подружилися». Охлоджений і настояний хумус полийте оливковою олією, прикрасьте зеленню кінзи і подавайте на стіл з кукурудзяними чіпсами, питою або лавашем. Це проста в приготуванні, здорова і смачна страва, яка підходить навіть тим, хто дотримується кето-дієти. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кисіль з полуниці - покроковий рецепт, фото 1 Кисіль з полуниці 20 5 2 з 5 - детальніше -
Локшина пшенична - покроковий рецепт, фото 1 Локшина пшенична 50 6 2 з 5 - детальніше -
Печеня з лосятини - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з лосятини 115 6 3 з 5 - детальніше -
Роли з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Роли з креветками 60 2 3 з 5 - детальніше -