Укр
Рус
Хумус Другі страви Азербайджанська кухня

Хумус по-ізраїльськи

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

664 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Хумус по-ізраїльськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Збивати

опис

Хумус по-ізраїльськи відрізняється від класичного тим, що робиться тільки з кошерних продуктів. Страва надзвичайно популярна в Ізраїлі, де без неї не обходиться практично жоден стіл. Як правило, з хумусом подають фалафель - смажені у фритюрі битки з нуту. Це дуже смачне поєднання, яке ви обов'язково повинні спробувати. Як приготувати хумус з фалафель по-ізраїльськи, читайте в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хумус по-ізраїльськи" (на 100 грам)

  • Білки13.1 гр.
  • Жири18.9 гр.
  • Вуглеводи34.2 гр.
  • Калорії358 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Нут замочіть на ніч, а потім відваріть в підсоленій воді до м'якості (близько 2 годин) і викладіть в чашу блендера. Щоб заощадити час, можете взяти консервований нут.

Крок - 1
02

Всипте до нуту насіння кунжуту. Додайте оливкову олію першого холодного віджиму, зубчики часнику, сіль і свіжовичавлений лимонний сік. Перебийте інгредієнти до стану однорідного пюре вершкової консистенції. Викладіть його в підходящу ємність і відправте на пару годин в холодильник.

Крок - 2
03

Тим часом приготуйте фалафель. Для цього викладіть в миску варений нут. Додайте дрібно нарізану петрушку і кінзу, подрібнену ріпчаста цибулю (в ідеалі потрібно взяти цибулю-шалот) і очищені від лушпиння зубчики часнику. Приправте кумином і сіллю. Всипте соду, щоб фалафель вийшов більш повітряним.

Крок - 3
04

Отриману суміш перекладіть з миски в ємність блендера і перебийте в фарш.

Крок - 4
05

Зліпити з нього невеликі биточки і відправте у фритюр. Смажте фалафель до золотисто-коричневої скоринки з усіх боків.

Крок - 5
06

Готові битки з допомогою шумівки викладіть на паперовий рушник для просушування.

Крок - 6
07

Вийміть хумус з холодильника і перекладіть на тарілку сервіровки. Зверху полийте його оливковою олією високої якості і прикрасьте меленою паприкою і горошинами нуту. Навколо хумусу розташуйте фалафель. Доповніть подачу свіжою зеленню. Хумус по-ізраїльськи з фалафель - ситна, здорова і смачна страва, яка підходить для пісного і веганского меню. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясний пиріг з сиром - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний пиріг з сиром 90 4 3 з 5 - детальніше -
Пельмені з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з яловичини 70 6 4 з 5 - детальніше -
Яєчня з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з цибулею 35 4 3 з 5 - детальніше -
Банани фламбе - покроковий рецепт, фото 1 Банани фламбе 15 2 2 з 5 - детальніше -