Хумус по-ізраїльськи відрізняється від класичного тим, що робиться тільки з кошерних продуктів. Страва надзвичайно популярна в Ізраїлі, де без неї не обходиться практично жоден стіл. Як правило, з хумусом подають фалафель - смажені у фритюрі битки з нуту. Це дуже смачне поєднання, яке ви обов'язково повинні спробувати. Як приготувати хумус з фалафель по-ізраїльськи, читайте в рецепті.
Нут замочіть на ніч, а потім відваріть в підсоленій воді до м'якості (близько 2 годин) і викладіть в чашу блендера. Щоб заощадити час, можете взяти консервований нут.
Всипте до нуту насіння кунжуту. Додайте оливкову олію першого холодного віджиму, зубчики часнику, сіль і свіжовичавлений лимонний сік. Перебийте інгредієнти до стану однорідного пюре вершкової консистенції. Викладіть його в підходящу ємність і відправте на пару годин в холодильник.
Тим часом приготуйте фалафель. Для цього викладіть в миску варений нут. Додайте дрібно нарізану петрушку і кінзу, подрібнену ріпчаста цибулю (в ідеалі потрібно взяти цибулю-шалот) і очищені від лушпиння зубчики часнику. Приправте кумином і сіллю. Всипте соду, щоб фалафель вийшов більш повітряним.
Отриману суміш перекладіть з миски в ємність блендера і перебийте в фарш.
Зліпити з нього невеликі биточки і відправте у фритюр. Смажте фалафель до золотисто-коричневої скоринки з усіх боків.
Готові битки з допомогою шумівки викладіть на паперовий рушник для просушування.
Вийміть хумус з холодильника і перекладіть на тарілку сервіровки. Зверху полийте його оливковою олією високої якості і прикрасьте меленою паприкою і горошинами нуту. Навколо хумусу розташуйте фалафель. Доповніть подачу свіжою зеленню. Хумус по-ізраїльськи з фалафель - ситна, здорова і смачна страва, яка підходить для пісного і веганского меню. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти