Крім того, що хумус досить корисний, в дійсності, він ще й дуже ситний і смачний. Відмінно обсмажений нут з солодкою картоплею і спеціями, улитий ароматною оливковою олією. Найсмачніший хумус по-галілейські.
У миску засипте нут, залийте його холодною водою і витримайте протягом 5 - 6 годин.
Візьміть скороварку, залийте в неї досить багато води, додайте вимочений нут і накрийте ємність кришкою. Готуйте нут, поки не почуєте сигнал свистка про закінчення приготування. Відкрийте кришку скороварки і зніміть її з вогню. Тримайте поки в стороні.
Нагрійте рослинне або оливкове масло у важкій сковороді, додайте трохи кмину, кілька стручків гвоздики. Далі додайте в сковороду паличку кориці, стручок чорного кардамону, укладіть в ємність лавровий лист і добре перемішайте.
Далі додайте в сковороду попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, трохи подрібненого імбиру і, обсмажуйте, перемішуючи протягом 2 - 3 хвилин.
Потім додайте в сковороду заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану червону цибулю і обсмажте, постійно мішаючи, до прозорості або до золотисто-коричневого кольору.
Далі додайте в ємність попередньо дрібно нарізаний зелений перець чилі і добре все перемішайте. Тепер додайте в сковороду томатне пюре і знову все добре перемішайте. Варіть вміст близько 5-7 хвилин на середньому вогні.
Тепер посипте вміст сковороди сіллю, приправте куркумою, додайте так само трохи червоного меленого перцю, трохи чорного меленого перцю. Потім засипте в сковороду трохи порошку каррі, сушеного коріандру, спеції гарам масала і ще раз все ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Потім додайте трохи кокосового молока і добре перемішайте. Варіть вміст сковорідки 5-7 хвилин на середньому вогні.
Тепер додайте в сковорідку заздалегідь очищену від шкірки і нарізану великими кубиками солодку картоплю і добре перемішайте. Накрийте ємність кришкою і варіть близько 10 - 15 хвилин на середньому вогні.
Потім відкрийте кришку і добре перемішайте все. Додайте в сковорідку раніше відварений і змочений нут і добре перемішайте. Готуйте ще 5 - 7 хвилин на середньому вогні.
Додайте трохи подрібненого коріандру і добре перемішайте. Варіть ще 3 - 5 хвилин на середньому вогні. Зніміть сковорідку з вогню і подавайте готовий хумус по-галілейські до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти