Це один з кращих рецептів хумуса! За допомогою декількох простих прийомів ви дійсно можете зробити кремовий плавний хумус по-домашньому, і будьте впевнені, що він краще, ніж куплений в магазині.
Домашній хумус дуже простий у приготуванні, і на смак він набагато краще, ніж все, що можна купити в магазині. Якщо у вас немає пасти тахіні, ви можете спробувати приготувати її самостійно або не використовувати зовсім. У цьому рецепті в першу чергу в мисці кухонного комбайна змішайте тахіні і сік лимона. Перемішуйте пасту протягом 1 хвилини, зберіть утворену масу зі стін ємності, потім збийте ще пів хвилини.
Далі залийте в миску оливкову чи рослинну олію, заздалегідь очищені та подрібнені зубчики часнику (якщо вам подобається сильний аромат часнику в хумусі, ви можете збільшити кількість цього інгредієнта або додати смажений часник, який дасть більш насичений аромат), засипте сіль і приправи на свій смак . Збивайте вміст близько 25 секунд, зберіть зі сторін ємності, потім збийте ще близько 20 секунд, до повного змішування.
Відкрийте банку консервованого нуту (для цього рецепта можна використовувати консервований або приготований в домашніх умовах нут) і промийте продукт проточною водою. Засипте частину нуту в миску комбайна і збийте все протягом хвилини.
Далі засипте другу частину нуту і збийте до утворення густої і гладкої однорідної суміші. Якщо приготовлений нут буде все ще густуватим, можете поступово залити в миску комбайна воду і все ще раз добре перемішайте.
Спробуйте приготовану страву на сіль і відрегулюйте за своїм смаком. Подавайте хумус по-домашньому з невеликою кількістю оливкової олії і паприкою. Зберігайте домашній хумус в герметичному контейнері і обов'язково в холодильнику до одного тижня.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти