Хумус класичний - традиційна страва східної кухні, що представляє собою щось середнє між соусом і закускою. Хумус надзвичайно популярний в арабських країнах, Туреччині, Ізраїлі. Він корисний, смачний і поживний. Основу хумуса складають нут і кунжутна паста тахіні. У страву можна класти додаткові інгредієнти, наприклад, відварені або запечені овочі. Але ми пропонуємо класичний рецепт її приготування. Якщо ви ніколи раніше не робили хумус, прийшов час спробувати. Обіцяємо, буде смачно!
Консервований нут викладіть в миску. За бажанням можна купити сушений нут і самостійно відварити його в підсоленій воді, попередньо замочивши на ніч. Це займе більше часу (близько 2 годин, не враховуючи замочування), але зате ви будете впевнені в якості продукту.
Влийте в миску з нутом оливкову олію (обов'язково першого холодного віджиму) і викладіть кунжутну пасту тахіні.
Лимон вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік, підставивши долоню або ситечко, щоб в страву не потрапили зерна. Надішліть лимонний сік до решти інгредієнтів.
Перебийте вміст миски занурювальним блендером до однорідності.
В отриману суміш додайте подрібнені зубчики часнику. Приправте страву сіллю і чорним меленим перцем. Для підсилення смаку і аромату всипте трохи каррі, сушеного базиліка і кмину.
Знову перебийте інгредієнти блендером. Повинна вийти однорідна пастоподібна маса вершкової консистенції. Надішліть її на пару годин в холодильник.
Після цього викладіть хумус класичний на блюдо сервіровки, полийте оливковою олією, прикрасьте горошинами нуту і меленою паприкою - і подавайте на стіл.
Зазвичай хумус зачерпують чіпсами з піти. Але можна просто намазати його ножем на хліб, зробивши бутерброд. Це легка в приготуванні, але ситна і здорова страва, яка відмінно урізноманітнює пісне меню. Спробуйте. Вам обов'язково сподобається. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти