Укр
Рус
Хумус Другі страви Східна кухня

Хумус класичний

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

701 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Хумус класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Австралійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Збивати

опис

Хумус класичний - традиційна страва східної кухні, що представляє собою щось середнє між соусом і закускою. Хумус надзвичайно популярний в арабських країнах, Туреччині, Ізраїлі. Він корисний, смачний і поживний. Основу хумуса складають нут і кунжутна паста тахіні. У страву можна класти додаткові інгредієнти, наприклад, відварені або запечені овочі. Але ми пропонуємо класичний рецепт її приготування. Якщо ви ніколи раніше не робили хумус, прийшов час спробувати. Обіцяємо, буде смачно!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хумус класичний" (на 100 грам)

  • Білки11.5 гр.
  • Жири31.9 гр.
  • Вуглеводи33.6 гр.
  • Калорії467 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Консервований нут викладіть в миску. За бажанням можна купити сушений нут і самостійно відварити його в підсоленій воді, попередньо замочивши на ніч. Це займе більше часу (близько 2 годин, не враховуючи замочування), але зате ви будете впевнені в якості продукту.

Крок - 1
02

Влийте в миску з нутом оливкову олію (обов'язково першого холодного віджиму) і викладіть кунжутну пасту тахіні.

Крок - 2
03

Лимон вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік, підставивши долоню або ситечко, щоб в страву не потрапили зерна. Надішліть лимонний сік до решти інгредієнтів.

Крок - 3
04

Перебийте вміст миски занурювальним блендером до однорідності.

Крок - 4
05

В отриману суміш додайте подрібнені зубчики часнику. Приправте страву сіллю і чорним меленим перцем. Для підсилення смаку і аромату всипте трохи каррі, сушеного базиліка і кмину.

Крок - 5
06

Знову перебийте інгредієнти блендером. Повинна вийти однорідна пастоподібна маса вершкової консистенції. Надішліть її на пару годин в холодильник.

Крок - 6
07

Після цього викладіть хумус класичний на блюдо сервіровки, полийте оливковою олією, прикрасьте горошинами нуту і меленою паприкою - і подавайте на стіл.

Крок - 7
08

Зазвичай хумус зачерпують чіпсами з піти. Але можна просто намазати його ножем на хліб, зробивши бутерброд. Це легка в приготуванні, але ситна і здорова страва, яка відмінно урізноманітнює пісне меню. Спробуйте. Вам обов'язково сподобається. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Спартак - покроковий рецепт, фото 1 Торт Спартак 120 7 3 з 5 - детальніше -
Желе з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Желе з гарбуза 60 3 3 з 5 - детальніше -
Кимчи по південнокорейському - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи по південнокорейському 45 3 3 з 5 - детальніше -
Корейський салат з кальмарів - покроковий рецепт, фото 1 Корейський салат з кальмарів 35 3 2 з 5 - детальніше -