Укр
Рус
Хумус Другі страви Вірменська кухня

Хумус баклажанний

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

645 - переглядів
75 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Хумус баклажанний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Збивати

опис

Хумус баклажанний готується так само, як класичний, але нут в ньому замінюється баклажанами. М'якоть запеченого баклажана по консистенції нагадує нутове пюре, однак володіє власним унікальним смаком, який відмінно поєднується з іншими продуктами. Хумус з баклажанів виходить більш легким, ніж з нуту, так як в ньому менше білка. При цьому він теж дуже поживний і смачний. Якщо любите баклажанну ікру, спробуйте зробити хумус за цим рецептом. Вам точно сподобається! 

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хумус баклажанний" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири12.9 гр.
  • Вуглеводи5.1 гр.
  • Калорії149 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баклажани вимийте, просушіть і наколи ножем в декількох місцях. Підготовлені таким чином плоди викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину (по 30 хвилин на кожну сторону).

Крок - 1
02

Готові баклажани вийміть з духовки і остудіть протягом 15 хвилин. Потім зніміть шкірку.

Крок - 2
03

Викладіть баклажанну м'якоть в сито і почекайте 30 хвилин, щоб стекла рідина. Насіння бажано видалити.

Крок - 3
04

Просушену м'якоть відправте в подрібнювач і перебийте в однорідне пюре. Якщо м'якоті багато, подрібнюйте її в 2-3 заходи.

Крок - 4
05

Вийшовше баклажанне пюре викладіть в миску. Додайте подрібнений часник, тахіні (кунжутну пасту), свіжовичавлений лимонний сік і оливкову олію перового холодного віджиму. Ретельно перемішайте інгредієнти.

Крок - 5
06

Після цього хумус баклажанний можна вважати готовим. Але, щоб зробити текстуру ніжнішою і вершковою, додайте в нього натуральний йогурт (в ідеалі грецький) і знову вимісіть.

Крок - 6
07

Приправте хумус меленим кумином (зірою) і сіллю. Спробуйте суміш на смак і, якщо потрібно, додатково відрегулюйте спеції. Перед подачею на стіл відправте хумус з баклажанів на 2 години в холодильник, так як його прийнято їсти охолодженим.

Крок - 7
08

Через зазначений час полийте баклажанний хумус якісною оливковою олією і присипте подрібненою петрушкою, кумином і паприкою. Подавайте з питою або лавашем. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясний рулет у фользі - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет у фользі 100 5 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу мордочки - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу мордочки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Форель, запечена цілою - покроковий рецепт, фото 1 Форель, запечена цілою 55 4 3 з 5 - детальніше -
Тако з яловичою начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Тако з яловичою начинкою 50 2 3 з 5 - детальніше -