Хумус баклажанний готується так само, як класичний, але нут в ньому замінюється баклажанами. М'якоть запеченого баклажана по консистенції нагадує нутове пюре, однак володіє власним унікальним смаком, який відмінно поєднується з іншими продуктами. Хумус з баклажанів виходить більш легким, ніж з нуту, так як в ньому менше білка. При цьому він теж дуже поживний і смачний. Якщо любите баклажанну ікру, спробуйте зробити хумус за цим рецептом. Вам точно сподобається!
Баклажани вимийте, просушіть і наколи ножем в декількох місцях. Підготовлені таким чином плоди викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину (по 30 хвилин на кожну сторону).
Готові баклажани вийміть з духовки і остудіть протягом 15 хвилин. Потім зніміть шкірку.
Викладіть баклажанну м'якоть в сито і почекайте 30 хвилин, щоб стекла рідина. Насіння бажано видалити.
Просушену м'якоть відправте в подрібнювач і перебийте в однорідне пюре. Якщо м'якоті багато, подрібнюйте її в 2-3 заходи.
Вийшовше баклажанне пюре викладіть в миску. Додайте подрібнений часник, тахіні (кунжутну пасту), свіжовичавлений лимонний сік і оливкову олію перового холодного віджиму. Ретельно перемішайте інгредієнти.
Після цього хумус баклажанний можна вважати готовим. Але, щоб зробити текстуру ніжнішою і вершковою, додайте в нього натуральний йогурт (в ідеалі грецький) і знову вимісіть.
Приправте хумус меленим кумином (зірою) і сіллю. Спробуйте суміш на смак і, якщо потрібно, додатково відрегулюйте спеції. Перед подачею на стіл відправте хумус з баклажанів на 2 години в холодильник, так як його прийнято їсти охолодженим.
Через зазначений час полийте баклажанний хумус якісною оливковою олією і присипте подрібненою петрушкою, кумином і паприкою. Подавайте з питою або лавашем. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти