Укр
Рус
Мариновані огірки Консервування Українська кухня

Хрусткі мариновані огірки з кропом

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

742 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Хрусткі мариновані огірки з кропом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Хрусткі мариновані огірки з кропом - популярна зимова заготівля, яка повинна бути в кожному домі. Пропонуємо рецепт простих у приготуванні солоних огірків. Ці огірочки могли б простояти в коморі до весни, але вони такі смачні і хрусткі, що з'їдаються набагато раніше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хрусткі мариновані огірки з кропом" (на 100 грам)

  • Білки0.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії10 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Парасольки кропу вимийте, обтрусіть від вологи і наріжте шматочками завдовжки приблизно 2-2,5 см.

Крок - 1
02

Корінь хрону вимийте, очистіть від шкірки і за допомогою ножа наріжте невеликими шматочками.

Крок - 2
03

Зубчики часнику очистіть від лушпиння і наріжте тонкими слайсами.

Крок - 3
04

Листя смородини, вишні, дуба і винограду (необов'язково все, досить 1-2 видів) вимийте, просушіть, порвіть руками і відправте на дно банок, в які будете закочувати огірки. Банки попередньо слід простерилізувати та висушити.

Крок - 4
05

Поверх листя покладіть трохи нарізаного кропу, хрону і часнику.

Крок - 5
06

Свіжі грунтові огірки вимийте і висушіть. Надішліть огірки в банки слідом за спеціями. Розмістіть огірки сторч і щільніше один до одного. Верхні огірочки покладіть горизонтально, але теж щільно.

Крок - 6
07

Приготуйте маринад. Влийте в каструлю воду. Додайте сіль і цукор. Цукор потрібен, щоб в заготовках утворилися молочнокислі бактерії, які виконають роль консервантів і збережуть огірочки до весни. Поставте каструлю на середній вогонь і, помішуючи, щоб кристали розчинилися, доведіть рідину до кипіння.

Крок - 7
08

Гарячий розсіл влийте в банки з огірками, недолив до верху приблизно 1,5 см. Щільно закрийте банки стерилізованими кришками.

Крок - 8
09

Переверніть банки на кришки, накрийте рушником і дайте в такому вигляді охолонути. Хрусткі мариновані огірки з кропом повинні постояти при кімнатній температурі 2 дні, щоб почався процес квашення. Розсіл помутніє, а зверху з'явиться піна. Після цього банки слід перенести в темне прохолодне місце (комору, погріб, гараж) на зберігання. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Піца домашня (дуже проста) - покроковий рецепт, фото 1 Піца домашня (дуже проста) 40 3 2 з 5 - детальніше -
Самі звичайні млинці - покроковий рецепт, фото 1 Самі звичайні млинці 65 3 3 з 5 - детальніше -
Торт медовий - покроковий рецепт, фото 1 Торт медовий 70 5 3 з 5 - детальніше -