Хрусткі мариновані огірки з кропом - популярна зимова заготівля, яка повинна бути в кожному домі. Пропонуємо рецепт простих у приготуванні солоних огірків. Ці огірочки могли б простояти в коморі до весни, але вони такі смачні і хрусткі, що з'їдаються набагато раніше.
Парасольки кропу вимийте, обтрусіть від вологи і наріжте шматочками завдовжки приблизно 2-2,5 см.
Корінь хрону вимийте, очистіть від шкірки і за допомогою ножа наріжте невеликими шматочками.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і наріжте тонкими слайсами.
Листя смородини, вишні, дуба і винограду (необов'язково все, досить 1-2 видів) вимийте, просушіть, порвіть руками і відправте на дно банок, в які будете закочувати огірки. Банки попередньо слід простерилізувати та висушити.
Поверх листя покладіть трохи нарізаного кропу, хрону і часнику.
Свіжі грунтові огірки вимийте і висушіть. Надішліть огірки в банки слідом за спеціями. Розмістіть огірки сторч і щільніше один до одного. Верхні огірочки покладіть горизонтально, але теж щільно.
Приготуйте маринад. Влийте в каструлю воду. Додайте сіль і цукор. Цукор потрібен, щоб в заготовках утворилися молочнокислі бактерії, які виконають роль консервантів і збережуть огірочки до весни. Поставте каструлю на середній вогонь і, помішуючи, щоб кристали розчинилися, доведіть рідину до кипіння.
Гарячий розсіл влийте в банки з огірками, недолив до верху приблизно 1,5 см. Щільно закрийте банки стерилізованими кришками.
Переверніть банки на кришки, накрийте рушником і дайте в такому вигляді охолонути. Хрусткі мариновані огірки з кропом повинні постояти при кімнатній температурі 2 дні, щоб почався процес квашення. Розсіл помутніє, а зверху з'явиться піна. Після цього банки слід перенести в темне прохолодне місце (комору, погріб, гараж) на зберігання. Смачного!
Випадкові рецепти