Укр
Рус
Безе Десерти Французька кухня

Хрустке безе

( 5.0000 5 57 7 оцінок)
1194 - переглядів
40 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Хрустке безе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Думаю, знайдеться чимало тих, хто згадує таяче в роті лакомство з дитинства. Ніжне і повітряне, як ажурна хмара, звичайно ж, це - безе. Для цього унікального десерту можна підібрати масу компліментів - пишне і легке, хрустке і неймовірно смачне. Якщо вам здається, що приготувати такий шедевр кондитерської досконалості під силу тільки справжньому майстрові, відкрию вам секрет - приготувати цю неймовірно смачну солодкість не так вже й складно. Кілька хитрощів, звичайно, потрібно знати, щоб вам все вдалося, про це і розповість вам наш рецепт хрусткого безе.

Інгредієнти

  • Шоколад темний 120 г.
  • Барвник за смаком
  • Ваніль 1/2 ч.л
  • Цукор 1/2 скл.
  • Сіль 1 щіп.
  • Білок яєчний 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб безе було смачним і танучим в роті, яєчні білки потрібно брати обов'язково охолодженими, тоді вони реально збиваються в густу, однорідну і повітряну масу. Отже, беремо яйця і акуратно відокремлюємо білки від жовтків, причому робимо це досить ретельно, адже якщо хоч крапелька жовтка потрапить в білок, збити його так, як слід практично буде неможливо. Тому, рекомендую відокремлювати кожен білок в окрему посудину, а потім вже з'єднувати.

Крок - 1
02

Відокремлені білки поміщаємо в глибоку посудину. До речі, про посуд, вона може бути будь-якою, крім алюмінієвої і при цьому ідеально чистою і сухою. Тепер кидаємо в яєчні білки дрібку солі і збиваємо міксером в піну.

Крок - 2
03

Потім починаємо поступово додавати цукор. Його можна попередньо подрібнити в цукрову пудру, так цукор набагато простіше розчиняється і не скрипить на зубах в готовому виробі, але це зовсім не обов'язкова умова. Збиваємо білки з цукром до консистенції густого крему і додаємо екстракт ванілі. Продовжуємо збивати ще, а на довершення капає ще в яєчну суміш харчовий барвник червоного кольору. Білки збивати рекомендую до моменту, поки суміш буде вже самим натуральним чином стояти.

Крок - 3
04

Тепер беремо кондитерський мішок з наконечником у вигляді зірки і поміщаємо його в склянку. Вивертаємо мішок і з внутрішньої сторони і робимо 4 смужки з червоного харчового барвника. Потім перекладаємо в мішок збиту суміш.

Крок - 4
05

Деко вистилає пергаментним папером і за допомогою кондитерського мішка робимо круговими рухами з центру і навколо безешки у вигляді трояндочок діаметром 5 см. Розміщуємо деко з викладеними десертами в духовку, розігріту до 95 градусів і випікаємо протягом півтори години. Після цього духовку вимикаємо і залишаємо безе в духовці ще на 2-3 години, поки не охолоне.

Крок - 5
06

На водяній бані розтоплюємо темний шоколад і занурюємо в нього денцем кожну безешку, виклавши після цього на пергаментний папір.

Крок - 6
07

Зберігати таку смакоту найкраще в герметичному контейнері при кімнатній температурі, хоча навряд чи вам вдасться надовго зберегти це ніжне лакомство. Думаю, що цей рецепт хрусткого безе стане одним з головних у вашому меню.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашнее безе - покроковий рецепт, фото 1 Домашнее безе 100 3 3 з 5 - детальніше -
Безе на палочке - покроковий рецепт, фото 1 Безе на палочке 55 3 3 з 5 - детальніше -
Безе рецепт простой - покроковий рецепт, фото 1 Безе рецепт простой 100 3 3 з 5 - детальніше -
Безе в микроволновке - покроковий рецепт, фото 1 Безе в микроволновке 60 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт с шоколадным кремом - покроковий рецепт, фото 1 Торт с шоколадным кремом 75 6 3 з 5 - детальніше -
Сибирские пельмени - покроковий рецепт, фото 1 Сибирские пельмени 60 5 4 з 5 - детальніше -
Солянка в горшочке - покроковий рецепт, фото 1 Солянка в горшочке 120 6 3 з 5 - детальніше -
Постный борщ с фасолью - покроковий рецепт, фото 1 Постный борщ с фасолью 35 5 3 з 5 - детальніше -