Думаю, знайдеться чимало тих, хто згадує таяче в роті лакомство з дитинства. Ніжне і повітряне, як ажурна хмара, звичайно ж, це - безе. Для цього унікального десерту можна підібрати масу компліментів - пишне і легке, хрустке і неймовірно смачне. Якщо вам здається, що приготувати такий шедевр кондитерської досконалості під силу тільки справжньому майстрові, відкрию вам секрет - приготувати цю неймовірно смачну солодкість не так вже й складно. Кілька хитрощів, звичайно, потрібно знати, щоб вам все вдалося, про це і розповість вам наш рецепт хрусткого безе.
Щоб безе було смачним і танучим в роті, яєчні білки потрібно брати обов'язково охолодженими, тоді вони реально збиваються в густу, однорідну і повітряну масу. Отже, беремо яйця і акуратно відокремлюємо білки від жовтків, причому робимо це досить ретельно, адже якщо хоч крапелька жовтка потрапить в білок, збити його так, як слід практично буде неможливо. Тому, рекомендую відокремлювати кожен білок в окрему посудину, а потім вже з'єднувати.
Відокремлені білки поміщаємо в глибоку посудину. До речі, про посуд, вона може бути будь-якою, крім алюмінієвої і при цьому ідеально чистою і сухою. Тепер кидаємо в яєчні білки дрібку солі і збиваємо міксером в піну.
Потім починаємо поступово додавати цукор. Його можна попередньо подрібнити в цукрову пудру, так цукор набагато простіше розчиняється і не скрипить на зубах в готовому виробі, але це зовсім не обов'язкова умова. Збиваємо білки з цукром до консистенції густого крему і додаємо екстракт ванілі. Продовжуємо збивати ще, а на довершення капає ще в яєчну суміш харчовий барвник червоного кольору. Білки збивати рекомендую до моменту, поки суміш буде вже самим натуральним чином стояти.
Тепер беремо кондитерський мішок з наконечником у вигляді зірки і поміщаємо його в склянку. Вивертаємо мішок і з внутрішньої сторони і робимо 4 смужки з червоного харчового барвника. Потім перекладаємо в мішок збиту суміш.
Деко вистилає пергаментним папером і за допомогою кондитерського мішка робимо круговими рухами з центру і навколо безешки у вигляді трояндочок діаметром 5 см. Розміщуємо деко з викладеними десертами в духовку, розігріту до 95 градусів і випікаємо протягом півтори години. Після цього духовку вимикаємо і залишаємо безе в духовці ще на 2-3 години, поки не охолоне.
На водяній бані розтоплюємо темний шоколад і занурюємо в нього денцем кожну безешку, виклавши після цього на пергаментний папір.
Зберігати таку смакоту найкраще в герметичному контейнері при кімнатній температурі, хоча навряд чи вам вдасться надовго зберегти це ніжне лакомство. Думаю, що цей рецепт хрусткого безе стане одним з головних у вашому меню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти