Сьогодні рецепт овоча трохи відрізняється, тому що це буде квашена капуста з капустою калі. Ділимося з вами цим рецептом хрусткої, соковитої квашеної капусти, тому що метод не складний, а така закуска ще більш цінна, тому що збагачена цінними властивостями овоча: великою кількістю вітаміну С, мінералів і пробіотиків. Все, що вам потрібно зробити, це перемішувати капусту час від часу, близько 15 хвилин роботи, і вона готова.
Для початку зважте капусту і запам'ятайте вагу - вона знадобиться для підрахунку кількості додавання солі. З капусти зніміть непривабливі зовнішні листя, розріжте качан на чверті і кожну наріжте тонкою соломкою гострим ножем або за допомогою машини з подрібнювальною насадкою. Надішліть подрібнену капусту в миску.
Тепер займіться підготовкою капусти кале, яка додасть свій смак цієї страви. Отже, вам знадобляться тільки листя цієї капусти, без стебел, тому відірвіть їх акуратно. Використовуйте тільки дійсно красиві, здорові, тверді листя. Листя з капусти кале викладіть на обробну дошку і дрібно їх наріжте. Надішліть так само в миску.
Тепер зважте сіль відповідно до пропорцій, зазначених в інгредієнтах (на 1 кг капусти, 2 г солі), засипте її в овочі і перемішайте. Якщо миска занадто маленька для змішування, додавайте капусту поступово, укладаючи шарами і засипаючи кожен сіллю. Залиште на 5-10 хвилин.
Після закінчення цього часу ретельно перемішайте знову капусту і перемістіть її в правильне блюдо (наприклад, велику скляну банку з кришкою, що загвинчується або в кілька дрібніших). Капуста не повинна стикатися з металом, тому змішуйте краще її рукою або дерев'яною ложкою.
Після приміщення капусти в банку (або банки) ретельно розімніть / утрамбуйте пальцями її на дно ємності і залиште на 3-5 днів, щоб настоялась. Обов'язково закрийте банку кришкою, але не закочуйте. Час від часу (наприклад, один раз в день) ви можете місити / збивати капусту руками. І ще, помістіть банку в миску, щоб зберегти весь утворюючийся сік.
Через 3 дні хрустка, соковита квашена капуста буде готова. Надішліть банку в холодильник, де вона може спокійно стояти тиждень або навіть довше. Використовуйте цю капусту на регулярній основі: для салатів, запіканок, супів, для приготування їжі, для бутербродів або просто для закусок.
Випадкові рецепти