Укр
Рус
Квашена капуста Консервування Російська кухня

Хрустка, соковита квашена капуста

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

677 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 1 з 5
Хрустка, соковита квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Квасити

Посуд: В банці

опис

Сьогодні рецепт овоча трохи відрізняється, тому що це буде квашена капуста з капустою калі. Ділимося з вами цим рецептом хрусткої, соковитої квашеної капусти, тому що метод не складний, а така закуска ще більш цінна, тому що збагачена цінними властивостями овоча: великою кількістю вітаміну С, мінералів і пробіотиків. Все, що вам потрібно зробити, це перемішувати капусту час від часу, близько 15 хвилин роботи, і вона готова.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хрустка, соковита квашена капуста" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5.2 гр.
  • Калорії34 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку зважте капусту і запам'ятайте вагу - вона знадобиться для підрахунку кількості додавання солі. З капусти зніміть непривабливі зовнішні листя, розріжте качан на чверті і кожну наріжте тонкою соломкою гострим ножем або за допомогою машини з подрібнювальною насадкою. Надішліть подрібнену капусту в миску.

Крок - 1
02

Тепер займіться підготовкою капусти кале, яка додасть свій смак цієї страви. Отже, вам знадобляться тільки листя цієї капусти, без стебел, тому відірвіть їх акуратно. Використовуйте тільки дійсно красиві, здорові, тверді листя. Листя з капусти кале викладіть на обробну дошку і дрібно їх наріжте. Надішліть так само в миску.

Крок - 2
03

Тепер зважте сіль відповідно до пропорцій, зазначених в інгредієнтах (на 1 кг капусти, 2 г солі), засипте її в овочі і перемішайте. Якщо миска занадто маленька для змішування, додавайте капусту поступово, укладаючи шарами і засипаючи кожен сіллю. Залиште на 5-10 хвилин.

Крок - 3
04

Після закінчення цього часу ретельно перемішайте знову капусту і перемістіть її в правильне блюдо (наприклад, велику скляну банку з кришкою, що загвинчується або в кілька дрібніших). Капуста не повинна стикатися з металом, тому змішуйте краще її рукою або дерев'яною ложкою.

Крок - 4
05

Після приміщення капусти в банку (або банки) ретельно розімніть / утрамбуйте пальцями її на дно ємності і залиште на 3-5 днів, щоб настоялась. Обов'язково закрийте банку кришкою, але не закочуйте. Час від часу (наприклад, один раз в день) ви можете місити / збивати капусту руками. І ще, помістіть банку в миску, щоб зберегти весь утворюючийся сік.

Крок - 5
06

Через 3 дні хрустка, соковита квашена капуста буде готова. Надішліть банку в холодильник, де вона може спокійно стояти тиждень або навіть довше. Використовуйте цю капусту на регулярній основі: для салатів, запіканок, супів, для приготування їжі, для бутербродів або просто для закусок.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пиріг на кефірі з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг на кефірі з варенням 60 5 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса з часником - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса з часником 160 5 4 з 5 - детальніше -
Глазур шоколадна - покроковий рецепт, фото 1 Глазур шоколадна 30 1 2 з 5 - детальніше -
?>