Приєднуйтесь до нас, поки будемо готувати холостяцький омлет. Рецепт страви, який виручить вас при нестачі часу на вечерю.
Курячі яйця по черзі розбийте в миску. Додайте в них сіль і чорний мелений перець за смаком, потім швидко збийте яйця вінчиком або вилкою. Ви можете додати певну кількість вершків або молока до яєць, щоб омлет став більш пухнастим. Борошно не повинно додаватися в суміш: так як, фактично, яйця, борошно і молоко є інгредієнтами, використовуваними при приготуванні млинців.
Нагрійте невелику сковороду на середньому вогні і змастіть її невеликою кількістю оливкової олії першого віджиму, намагаючись не перевищувати кількість. Деякі рецепти включають змазування сковороди великою кількістю масла або сала.
Вилийте приготовлену яєчну суміш в гарячу сковороду, намагаючись нахилити ємність, щоб яйця розподілилися рівномірно: при нагріванні вони відразу ж схильні згуститися. Приблизно через 1 хвилину утворена маса, схожа на яєчню, пристане до дна сковороди, але все ще залишається вологою.
Для рівномірного приготування рекомендуємо «лопнути» кульки на поверхні яєчної маси плоскою лопаткою. На відміну від інших страв на основі яєць (наприклад, яєчня), омлет відрізняється різницею в консистенції краю по відношенню до центру. Фактично, в той час як середина омлету повинна здаватися м'якою і вологою, край повинен бути хрусткий і добре приготований.
Щоб перевірити, приготований чи омлет в потрібній точці основи, що контактує з дном і краями сковороди, зробіть кілька жорстких рухів ручкою ємності, щоб повернути її (омлет не можна перевертати).
Далі з одного краю яєчного млинця укладіть скибочки (можна купити вже готові) твердого легко-плавленого сиру і складіть омлет навпіл або в рулет, можливо, використовуючи лопатку, загорнувши його один або два рази. Негайно подайте так звану холостяцьку вечерю No 5 (омлет по-японськи) до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти