Класичний холодний борщ - це те, що нерозривно пов'язано зі спекотними днями. Освіжаючий, легкий в приготуванні суп приносить освіження і прекрасний смак.
Литовський холодний борщ, або, простіше кажучи, холодний борщ на основі буряка - це сутність весни і літа. Він освіжає, має гарний колір, а головне, його дуже просто приготувати. Зустрічайте перевірений рецепт літа в тарілці. Отже, для початку, ретельно промийте молодий цукровий буряк під струменем води, потім ретельно висушіть. Очистіть шкірку з молодих буряків, наріжте невеликими шматочками і відправте в чашу блендера. Добре подрібніть буряк блендером до однорідного стану.
Далі викладіть на обробну дошку, а потім акуратно за допомогою гострого ножа наріжте дрібно бурякові листя.
Далі очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте цибулю. Покладіть подрібнену ріпчасту цибулю у велику каструлю з рослинним маслом. Надішліть каструлю на плиту і обережно обсмажте цибулю, постійно помішуючи до її розм'якшення.
Додайте раніше подрібнений буряк до цибулі, і через хвилину засипте так само до них нарізані листя і стебла буряків. Ретельно все перемішайте і залиште це протомиться протягом приблизно 4 хвилин. Після закінчення цього часу наповніть каструлю водою - налийте достатньо, щоб всі інгредієнти опинилися під її поверхнею. Коли вміст прокипить і овочі стануть м'якими, залиште його охолонути до кімнатної температури.
Далі добре вимийте, трохи просушіть і наріжте тонкими кільцями редиску. Потім помийте і подрібніть на дрібні кубики свіжий огірок. Тепер на обробній дошці дрібно наріжте заздалегідь вимиту зелену цибулю, кріп і зубчики часнику.
Додайте їх в охолоджений буряковий суп і перемішайте. Перш ніж відправити майже готовий борщ в холодильник, додайте в нього йогурт, засипте сіль і чорний мелений перець за смаком, а потім добре все знову перемішайте. Зварене круто яйце є останнім інгредієнтом класичного холодного борщу - розріжте його навпіл і додайте в самому кінці, безпосередньо перед подачею на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти