Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Холодний борщ класичний

( 4.9286 4 514 14 оцінок)

2991 - переглядів
45 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Холодний борщ класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Класичний холодний борщ - це те, що нерозривно пов'язано зі спекотними днями. Освіжаючий, легкий в приготуванні суп приносить освіження і прекрасний смак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодний борщ класичний" (на 100 грам)

  • Білки2.2 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи4.4 гр.
  • Калорії52 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Литовський холодний борщ, або, простіше кажучи, холодний борщ на основі буряка - це сутність весни і літа. Він освіжає, має гарний колір, а головне, його дуже просто приготувати. Зустрічайте перевірений рецепт літа в тарілці. Отже, для початку, ретельно промийте молодий цукровий буряк під струменем води, потім ретельно висушіть. Очистіть шкірку з молодих буряків, наріжте невеликими шматочками і відправте в чашу блендера. Добре подрібніть буряк блендером до однорідного стану.

Крок - 1
02

Далі викладіть на обробну дошку, а потім акуратно за допомогою гострого ножа наріжте дрібно бурякові листя.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте цибулю. Покладіть подрібнену ріпчасту цибулю у велику каструлю з рослинним маслом. Надішліть каструлю на плиту і обережно обсмажте цибулю, постійно помішуючи до її розм'якшення.

Крок - 3
04

Додайте раніше подрібнений буряк до цибулі, і через хвилину засипте так само до них нарізані листя і стебла буряків. Ретельно все перемішайте і залиште це протомиться протягом приблизно 4 хвилин. Після закінчення цього часу наповніть каструлю водою - налийте достатньо, щоб всі інгредієнти опинилися під її поверхнею. Коли вміст прокипить і овочі стануть м'якими, залиште його охолонути до кімнатної температури.

Крок - 4
05

Далі добре вимийте, трохи просушіть і наріжте тонкими кільцями редиску. Потім помийте і подрібніть на дрібні кубики свіжий огірок. Тепер на обробній дошці дрібно наріжте заздалегідь вимиту зелену цибулю, кріп і зубчики часнику.

Крок - 5
06

Додайте їх в охолоджений буряковий суп і перемішайте. Перш ніж відправити майже готовий борщ в холодильник, додайте в нього йогурт, засипте сіль і чорний мелений перець за смаком, а потім добре все знову перемішайте. Зварене круто яйце є останнім інгредієнтом класичного холодного борщу - розріжте його навпіл і додайте в самому кінці, безпосередньо перед подачею на стіл.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Салат з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кальмарами 30 6 2 з 5 - детальніше -
Домашній коньяк з самогону - покроковий рецепт, фото 1 Домашній коньяк з самогону 15 1 3 з 5 - детальніше -
Ягідне повидло - покроковий рецепт, фото 1 Ягідне повидло 90 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Солянка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Солянка з картоплею 50 6 4 з 5 - детальніше -
Юшка з сайри - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сайри 50 6 3 з 5 - детальніше -
Нуга рецепт по Держстандарту - покроковий рецепт, фото 1 Нуга рецепт по Держстандарту 45 3 3 з 5 - детальніше -
Нирки в винному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Нирки в винному соусі 35 2 3 з 5 - детальніше -