Прийнято вважати, що холодник - це борщ, і аж ніяк не суп. Проте, виявляється, рецептів борщу досить велика кількість і серед них - холодний суп з буряка - холодник. І навіть незважаючи на те, що використовувати буряк в приготуванні супу - справа не зовсім звичайна, втрачати таку можливість зовсім не варто. Хто б вас не переконував у тому, що буряк підходить виключно для борщу, повірте, холодний супчик з буряка надзвичайно смачний, до того ж, легкий. Спробуйте приготувати разом з нами холодний суп - холодник і порадуйте рідних, як сніданком, так і обідом, особливо в жарку пору.
Варіантів холодного борщу досить чимало, тому на пальму першості я не претендую, тим не менш, може бути саме цей рецепт стане вашим коронним в приготуванні цієї страви. Тим більше, що з огляду на багатство буряка на вітаміни, цей овоч обов'язково повинен бути присутнім у вашому раціоні. Звичайно, буряк дуже просто зберігається, тому приготувати холодник можна без проблем в будь-який час року. Але, як тільки з'являється перший буряк нового врожаю, не готувати страви з неї - це просто неприпустимо. Як вже відомо, холодний суп з буряка - холодник готується різними способами і наш варіант теж трохи особливий. Справа в тому, що основні інгредієнти потрібно підготувати, а точніше, приготувати заздалегідь. Беремо досить великий буряк, чистимо від шкірки, добре миємо, ріжемо часточками і варимо в підсоленій воді до готовності.
Чистимо солодку картоплю, відварюємо і подрібнюємо в пюре.
Знімаємо з цибулини лушпиння, обполіскуємо холодною водою і нарізаємо кубиками. Також дрібно шаткуємо зубчики часнику. Зелень петрушки миємо і дрібно шаткуємо.
Тепер ставимо на плиту сковорідку, вливаємо в неї масло і викладаємо нашатковану цибулю. Додаємо подрібнений часник і сіль.
Тепер посипаємо все меленою паприкою, перемішуємо і, періодично помішуючи, обсмажуємо до м'якості і золотистого кольору цибулі.
Далі наливаємо в чашу блендера холодний овочевий бульйон і викладаємо відварений буряк. Збиваємо блендером в однорідну масу.
Після цього додаємо в блендер приготовану цибулю з часником і теж збиваємо разом з буряком.
Далі викладаємо сюди ж картопляне пюре і поступово збиваємо в пюре.
Як тільки всі інгредієнти будуть подрібнені і перетворені в однорідну масу, перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо приготоване пюре до кипіння постійно перемішуючи, щоб не підгоріло, і готуємо до загустіння. Після цього знімаємо готову страву з плити і охолоджуємо. Холодний борщ розливаємо по тарілках і посипаємо свіжою зеленню петрушки подаємо за стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти