Укр
Рус
Борщ Перші страви Російська кухня

Холодний суп з буряка - холодник

( 4.8000 4 530 30 оцінок)

3081 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Холодний суп з буряка - холодник - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Дієта: Веганські

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Прийнято вважати, що холодник - це борщ, і аж ніяк не суп. Проте, виявляється, рецептів борщу досить велика кількість і серед них - холодний суп з буряка - холодник. І навіть незважаючи на те, що використовувати буряк в приготуванні супу - справа не зовсім звичайна, втрачати таку можливість зовсім не варто. Хто б вас не переконував у тому, що буряк підходить виключно для борщу, повірте, холодний супчик з буряка надзвичайно смачний, до того ж, легкий. Спробуйте приготувати разом з нами холодний суп - холодник і порадуйте рідних, як сніданком, так і обідом, особливо в жарку пору.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодний суп з буряка - холодник" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири7.3 гр.
  • Вуглеводи8.4 гр.
  • Калорії110 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Варіантів холодного борщу досить чимало, тому на пальму першості я не претендую, тим не менш, може бути саме цей рецепт стане вашим коронним в приготуванні цієї страви. Тим більше, що з огляду на багатство буряка на вітаміни, цей овоч обов'язково повинен бути присутнім у вашому раціоні. Звичайно, буряк дуже просто зберігається, тому приготувати холодник можна без проблем в будь-який час року. Але, як тільки з'являється перший буряк нового врожаю, не готувати страви з неї - це просто неприпустимо. Як вже відомо, холодний суп з буряка - холодник готується різними способами і наш варіант теж трохи особливий. Справа в тому, що основні інгредієнти потрібно підготувати, а точніше, приготувати заздалегідь. Беремо досить великий буряк, чистимо від шкірки, добре миємо, ріжемо часточками і варимо в підсоленій воді до готовності.

Крок - 1
02

Чистимо солодку картоплю, відварюємо і подрібнюємо в пюре.

Крок - 2
03

Знімаємо з цибулини лушпиння, обполіскуємо холодною водою і нарізаємо кубиками. Також дрібно шаткуємо зубчики часнику. Зелень петрушки миємо і дрібно шаткуємо.

Крок - 3
04

Тепер ставимо на плиту сковорідку, вливаємо в неї масло і викладаємо нашатковану цибулю. Додаємо подрібнений часник і сіль.

Крок - 4
05

Тепер посипаємо все меленою паприкою, перемішуємо і, періодично помішуючи, обсмажуємо до м'якості і золотистого кольору цибулі.

Крок - 5
06

Далі наливаємо в чашу блендера холодний овочевий бульйон і викладаємо відварений буряк. Збиваємо блендером в однорідну масу.

Крок - 6
07

Після цього додаємо в блендер приготовану цибулю з часником і теж збиваємо разом з буряком.

Крок - 7
08

Далі викладаємо сюди ж картопляне пюре і поступово збиваємо в пюре.

Крок - 8
09

Як тільки всі інгредієнти будуть подрібнені і перетворені в однорідну масу, перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо приготоване пюре до кипіння постійно перемішуючи, щоб не підгоріло, і готуємо до загустіння. Після цього знімаємо готову страву з плити і охолоджуємо. Холодний борщ розливаємо по тарілках і посипаємо свіжою зеленню петрушки подаємо за стіл.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для домашньої локшини 30 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тісто для піци - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для піци 120 1 3 з 5 - детальніше -
Террін з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Террін з лосося 40 5 3 з 5 - детальніше -
Закуска з плавленого сиру - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з плавленого сиру 55 4 3 з 5 - детальніше -