Спробуйте приготувати цей рецепт, тільки якщо ви використовуєте супер-солодкі помідори. Просто їх нічим не замінити. Тому, вдалого приготування.
Для початку підготуйте необхідні інгредієнти цієї страви. Виберіть невеликого розміру помідори, вимийте холодною водою і відправте в глибоку каструлю з киплячою водою. Приварюйте томати близько десяти хвилин, до неповного розм'якшення.
Потім дістаньте приварені помідори за допомогою шумівки на обробну дошку, зніміть шкірку і наріжте невеликими кубиками.
Далі очистіть від шкірки огірки (можна шкірку знімати не повністю) і наріжте також невеликими шматочками. Болгарський перець звільніть від хвостика і кісточок, наріжте дрібними квадратами.
Тепер займіться приготуванням самого рецепта. У великій металевій мисці змішайте нарізані помідори, огірок, нашаткований солодкий перець.
Додайте нарізану дрібно зелену цибулю і заздалегідь очищений від шкірки і видавлений через чеснокодавку часник. Тепер посипте вміст миски сіллю, сухим кмином, додайте орегано, чорний мелений перець і ретельно все перемішайте.
Далі помістіть в чашу блендера дрібні помідори черрі, полийте оливковою олією і соком лайма (якщо немає, можна використовувати і сік лимона). Долийте до помідорів ще трохи яблучного оцту, соєвий соус і подрібніть черрі до утворення томатного пюре.
Далі залийте пюреву суміш через дрібне сито в миску з томатно - огірковою масою і добре все перемішайте.
Тепер з утвореної суміші відберіть за допомогою ковша 1/3 частини і відправте назад в чашу блендера. Збийте до однорідності.
Поверніть свіжо збиту суміш в залишившуся томатно-огіркову масу, ретельно перемішайте і, накривши миску харчовою плівкою, відправте охолоджуватися в холодильник на кілька годин.
Охолоджений, сезонний холодний суп гаспачо подавайте до столу (якщо потрібно ще присоливши і приперчив), прикрасивши дрібно нарізаним зеленим базиліком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти