Укр
Рус
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Холодний томатний суп гаспачо

( 4.9167 4 524 24 оцінки)

2271 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Холодний томатний суп гаспачо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Спробуйте приготувати цей рецепт, тільки якщо ви використовуєте супер-солодкі помідори. Просто їх нічим не замінити. Тому, вдалого приготування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодний томатний суп гаспачо" (на 100 грам)

  • Білки0.9 гр.
  • Жири4 гр.
  • Вуглеводи4.6 гр.
  • Калорії59 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте необхідні інгредієнти цієї страви. Виберіть невеликого розміру помідори, вимийте холодною водою і відправте в глибоку каструлю з киплячою водою. Приварюйте томати близько десяти хвилин, до неповного розм'якшення.  

Крок - 1
02

Потім дістаньте приварені помідори за допомогою шумівки на обробну дошку, зніміть шкірку і наріжте невеликими кубиками.

Крок - 2
03

Далі очистіть від шкірки огірки (можна шкірку знімати не повністю) і наріжте також невеликими шматочками. Болгарський перець звільніть від хвостика і кісточок, наріжте дрібними квадратами.  

Крок - 3
04

Тепер займіться приготуванням самого рецепта. У великій металевій мисці змішайте нарізані помідори, огірок, нашаткований солодкий перець.

Крок - 4
05

Додайте нарізану дрібно зелену цибулю і заздалегідь очищений від шкірки і видавлений через чеснокодавку часник. Тепер посипте вміст миски сіллю, сухим кмином, додайте орегано, чорний мелений перець і ретельно все перемішайте.

Крок - 5
06

Далі помістіть в чашу блендера дрібні помідори черрі, полийте оливковою олією і соком лайма (якщо немає, можна використовувати і сік лимона). Долийте до помідорів ще трохи яблучного оцту, соєвий соус і подрібніть черрі до утворення томатного пюре.

Крок - 6
07

Далі залийте пюреву суміш через дрібне сито в миску з томатно - огірковою масою і добре все перемішайте.

Крок - 7
08

Тепер з утвореної суміші відберіть за допомогою ковша 1/3 частини і відправте назад в чашу блендера. Збийте до однорідності.

Крок - 8
09

Поверніть свіжо збиту суміш в залишившуся томатно-огіркову масу, ретельно перемішайте і, накривши миску харчовою плівкою, відправте охолоджуватися в холодильник на кілька годин.

Крок - 9
10

Охолоджений, сезонний холодний суп гаспачо подавайте до столу (якщо потрібно ще присоливши і приперчив), прикрасивши дрібно нарізаним зеленим базиліком.  

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мигдальне печиво за ДСТУ - покроковий рецепт, фото 1 Мигдальне печиво за ДСТУ 50 3 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з риби і картоплі - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з риби і картоплі 65 4 3 з 5 - детальніше -
Багет по госту - покроковий рецепт, фото 1 Багет по госту 80 1 3 з 5 - детальніше -