Укр
Рус
Борщ Перші страви Російська кухня

Холодний литовський борщ

( 4.9032 4 531 31 оцінка)

3085 - переглядів
35 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Холодний литовський борщ - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ось погодьтеся, що раніше якось не було особливого розмаїття всіляких страв, особливо перших, а якщо точніше - холодних супів. Звичайно, всі знали про окрошку, ну ще може бути, про борщ. Чого не скажеш про сучасну кулінарію. Тут тобі і перше, і друге, і гаряче, і холодне. Тому, якщо дуже хочеться урізноманітнити своє меню легкими і освіжаючими стравами, скористайтеся нашою радою і приготуйте холодний литовський борщ. Легко готується, багатий на вітаміни, особливих знань кулінарії не вимагає, а смак те, що треба. Холодний борщ відмінно вгамує голод, та ще й прикрасить обідній стіл своїм яскравим, насиченим кольором.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодний литовський борщ" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи11.4 гр.
  • Калорії84 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб у вас не виникало сумнівів, чи варто готувати такий борщ чи ні, відразу хочу вас запевнити - ця страва ну точно не залишиться не поміченою у вашій родині. До того ж, готувати страву досить швидко, що є дуже важливим фактором, так як для будь-якої господині економія часу на кухні дуже важлива подія. Тому роздумувати багато не варто, спробувати смачну і освіжаючу страву литовської кухні просто необхідно. Єдине, над чим доведеться трохи попрацювати - це основний інгредієнт, тобто, буряк. Адже саме цей овоч впливає на смак, колір і аромат борщу. Для того, щоб скоротити час приготування, буряк можна приготувати заздалегідь, до того ж, способів цього чимало. Буряк відмінно запікається в духовці або готується на пару, а також просто відварюється в підсоленій воді. А ось, щоб додати в холодний литовський борщ пікантності, можна додавати трохи маринованого буряка. Але перш за все підготуємо овочі. Цибулину чистимо від лушпиння, миємо й нарізаємо дрібними кубиками, також чистимо часник і теж подрібнюємо.

Крок - 1
02

Картоплю очищаємо від шкірки, добре промиваємо і ріжемо великими кубиками.

Крок - 2
03

Заздалегідь приготований буряк очищаємо і крупно нарізаємо.

Крок - 3
04

Тепер ставимо на плиту каструлю, вливаємо в неї оливкову олію і викладаємо подрібнену цибулю з часником.

Крок - 4
05

Трохи обсмажуємо, а потім додаємо нарізану картоплю, а також буряк. Смажимо ще трохи, після чого доливаємо воду.

Крок - 5
06

Тепер посипаємо овочі меленим перцем і сіллю, перемішуємо і накриваємо кришкою. Варимо все протягом 25 хвилин, після чого знімаємо каструлю з плити.

Крок - 6
07

Далі перекладаємо варені овочі в чашу блендера і добре все змішуємо до пюре образного стану. Після цього нам потрібно додавати сметану, яку нам ще потрібно приготувати. Для цього беремо охолоджені вершки і добре збиваємо за допомогою вінчика. Потім додаємо трохи солі і свіжовичавленого лимонного соку і ще збиваємо до однорідної маси.

Крок - 7
08

Тепер приготовлену сметану додаємо в борщ і добре змішуємо. Холодний литовський борщ подаємо до столу, додавши сметану і прикрасивши зеленню цибулі.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -
Пиріг з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з капустою 50 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ростбіф з яловичини на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з яловичини на грилі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Піца рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1 Піца рецепт простий 50 3 3 з 5 - детальніше -
Хот-дог з сосискою - покроковий рецепт, фото 1 Хот-дог з сосискою 60 4 3 з 5 - детальніше -
?>