Цей суп з буряку не тільки візуально апетитний, він і на смак приголомшливо смачний. Холодник политий йогуртом можна подавати з хрусткими багетами або крутонами. Пробуйте і насолоджуйтеся.
Почнемо приготування цієї простої, але смачної страви. Глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього оливкову чи рослинну олію і добре розігрійте.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і часник, дрібно наріжте на обробній дошці і відправте в сотейник до киплячої олії. Обсмажуйте близько 3 хвилин, постійно помішуючи до розм'якшення цибулі.
Тепер позбавте від шкірки буряк, моркву і картоплю і на обробній дошці теж наріжте овочі невеликими кубиками. Потім по черзі відправте нарізані овочі до присмаженої цибулі в сотейник, спочатку закиньте буряк.
Далі докиеьте часточки картоплі з морквою і обсмажуйте, ретельно все перемішавши, близько 5 хвилин. Рідину поки не додавайте, овочі пустять трохи свого соку і будуть в ньому кипіти.
Тепер накрийте сотейник кришкою і томіть овочі на середньому вогні, періодично помішуючи, десь 10 хвилин. Далі долийте воду, доведіть до кипіння і продовжуйте варити близько 20 хвилин, звісно із закритою кришкою. Не забувайте помішувати овочі, щоб вони не пристали до дна і протушкувалися з усіх боків однаково.
По закінченні часу, зніміть сотейник з плити і трохи остудіть вміст. Тепер перекладіть відварені овочі в чашу блендера і ретельно розмішайте все до утворення однорідної пюре образної маси. Обов'язково збивайте до тих пір, поки не розіб'ються всі овочеві грудки.
Тепер вилийте овочеву масу в той же сотейник, помістіть на плиту і нагрійте на повільному вогні, трохи присоливши і приправивши чорним меленим перцем. За бажанням можна додати дрібку цукру, це додасть пікантності і незвичайний смак страві.
Коли сіль і перець повністю розчиняться, зніміть сотейник з плити і охолодіть холодник до кімнатної температури. Готову страву розлийте по глибоких мисках, полийте жирним йогуртом і прикрасьте нарізаною зеленою цибулею.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти