Укр
Рус
Борщ Перші страви Російська кухня

Холодник дієтичний

( 4.6250 4 516 16 оцінок)

2471 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Холодник дієтичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей рецепт дуже смачної страви! Імбир і йогурт в поєднанні - такий хороший, а тонкий аромат буряку всіх приведе в захват. А головне, дуже легко і швидко можна приготувати цей дієтичний холодник.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодник дієтичний" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири7.3 гр.
  • Вуглеводи11 гр.
  • Калорії124 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, приступимо до приготування страви. Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк і картоплю очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте досить великими шматочками, помістіть глибоку миску і на час залиште.

Крок - 1
02

А самі помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього оливкову олію і добре розігрійте.

Крок - 2
03

Тепер закиньте в киплячу олію очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

Крок - 3
04

Відразу ж додайте до цибулі подрібнений імбир і очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник (можна часник не подрібнювати, а кинути цілі зубчики часнику).

Крок - 4
05

Далі добре посоліть і обсмажуйте вміст сотейника, постійно помішуючи до розм'якшення ріпчастої цибулі, від 4 до 5 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер закиньте в сотейник раніше нарізані буряк і картоплю і залийте водою, повністю покривши овочі. Приправте все сіллю і перцем, доведіть до кипіння і, накривши кришкою сотейник, варіть до тих пір, поки овочі не стануть м'якими, від 25 до 30 хвилин.

Крок - 6
07

По закінченні цього часу, перевірте за допомогою кухонного ножа відварені овочі, якщо вони легко проколюються і розвалюються, значить готові.

Крок - 7
08

Дайте відвареним овочам трохи охолонути, а потім черпаком перенесіть їх в чашу блендера. Збийте ретельно все до утворення однорідної густої маси, додавши від 0.5 до 1 склянки кип'яченої води для бажаної більш рідкої консистенції.

Крок - 8
09

Перелийте гарний овочевий суп з чаші блендера в миску, якщо потрібно ще раз присоливши і приперчив чорним меленим перцем.

Крок - 9
10

Очистіть від шкірки імбир і на дрібній тертці натріть його в окрему миску з йогуртом (бажано високої жирності), добре перемішайте.

Крок - 10
11

Розливайте готовий холодник по мисках, полив підготовленим йогуртом і посипавши чебрецем. Далі полийте суп оливковою олією, приперчіть чорним меленим перцем і подавайте до столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет 90 4 3 з 5 - детальніше -
Деруни картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Деруни картопляні 60 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Майонез домашній - покроковий рецепт, фото 1 Майонез домашній 15 1 1 з 5 - детальніше -
Гарячий шоколад з прянощами - покроковий рецепт, фото 1 Гарячий шоколад з прянощами 15 2 2 з 5 - детальніше -
Салат соняшник класичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат соняшник класичний 45 4 3 з 5 - детальніше -