Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Холодець Другі страви Російська кухня

Холодець зі свинини за бабусиним рецептом

( 4.8667 4 515 15 оцінок)
1650 - переглядів
200 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Холодець зі свинини за бабусиним рецептом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Холодець - це саме той випадок, який цілком і повністю виправдовує витрачений час і клопоти на його приготування. Холодець - частий гість на будь-якому торжестві, адже страва завжди виглядає пишно і апетитно, адже кожна господиня намагається приготувати цю м'ясну страву якомога краще і цікавіше. Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати приготувати холодець зі свинини за бабусиним рецептом, саме в цьому варіанті зібрані секрети, які допоможуть вам зробити цю холодну закуску надзвичайно смачною.

Інгредієнти

  • Свиняча рулька 1 шт.
  • Ніжка свиняча 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Горошок зелений консервований 1 б.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист 5 шт.
  • Лимон 1/2 шт.
  • Чебрець 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку потрібно замочити свинячу рульку і ніжку в холодній воді на кілька годин. Ці частини повинні бути добре почищені і вимиті. Після того, як свинина вимокла в воді, її бажано ще раз сполоснути під водою.

Крок - 1
02

Рульку розріжемо навпіл і складемо разом з ніжкою в каструлю. Заливаємо все це водою так, щоб вона покривала свинину на 2/3. Ставимо каструлю на вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо варитися. Після того, як закипить вода, вогонь потрібно зробити менше і зібрати піну, яка точно зайва.

Крок - 2
03

Для того, щоб бульйон вийшов більш прозорим, а також щоб у готовому холодцю не було занадто багато жиру, не потрібно, щоб він сильно кипів, тому вогонь робимо слабеньким і продовжуємо варити свинину кілька годин. Після цього часу очистимо моркву, часник і цибулю. Цибулю розріжемо навпіл або на чотири частини і додамо в каструлю.

Крок - 3
04

Сюди ж кидаємо цілі зубчики часнику і моркву цілком. На цьому етапі також солимо і перчимо бульйон, кидаємо лаврушку і залишаємо ще готуватися години півтори.

Крок - 4
05

По закінченню цього часу, знімаємо каструлю з плити, дістаємо з неї відварені частини свинини і овочі, а бульйон проціджуємо через сито або марлю.

Крок - 5
06

Для холодцю зі свинини желатин використовувати не обов'язково, оскільки наваристий бульйон з рульки і ніжки виходить сам по собі досить в язким і відмінно застигає без будь-яких добавок. Отже, остигле м'ясо відокремлюємо від кісточок і нарізаємо.

Крок - 6
07

Тепер займемося оформленням нашого холодцю. Для цього наріжемо моркву кільцями. На дно тарілок, в яких буде застигати наш холодець викладаємо нарізану моркву, а також кілька ложок зеленого горошку.

Крок - 7
08

Потім додаємо м'ясо, зверху можна знову покласти моркву і трохи горошку, а потім заливаємо все бульйоном.

Крок - 8
09

Якщо ви любите в холодці більше м'яса - заповнюйте їм тарілку більше, якщо ж вам більше подобається желе - залишайте більше місця для бульйону.

Крок - 9
10

Тепер ставимо тарілки в холодильник на ніч, щоб холодець як слід застиг. На наступний день дістаємо їх. Зверху на холодці може утворитися не надто апетитний шар жиру, який можна легко зняти виделкою або ножем.

Крок - 10
11

Тепер візьмемо красиву тарілку і акуратно перевернемо на неї наш холодець. Прикрасити страву можна шматочками лимона і свіжим чебрецем.

Крок - 11
12

Подавайте цей кулінарний шедевр, приготований за рецептом досвідчених бабусь, нехай гості зможуть насолодитися по істині смачною м'ясною стравою. Холодець зі свинини за бабусиним рецептом - страва, яка хоч і вимагає вашого часу і уваги, але в результаті виходить неймовірно вдалою і здатною здивувати самих балуваних і вимогливих гурманів.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодець з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з баранини 360 6 3 з 5 - детальніше -
Холодець з риби - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з риби 120 4 3 з 5 - детальніше -
Холодець з півня - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з півня 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Качка святкова - покроковий рецепт, фото 1 Качка святкова 80 6 3 з 5 - детальніше -
Картопляні зрази в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні зрази в духовці 65 4 3 з 5 - детальніше -
Варення з абрикосів - покроковий рецепт, фото 1 Варення з абрикосів 95 1 3 з 5 - детальніше -
Гуакамоле в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Гуакамоле в домашніх умовах 45 1 2 з 5 - детальніше -