Холодець - це саме той випадок, який цілком і повністю виправдовує витрачений час і клопоти на його приготування. Холодець - частий гість на будь-якому торжестві, адже страва завжди виглядає пишно і апетитно, адже кожна господиня намагається приготувати цю м'ясну страву якомога краще і цікавіше. Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати приготувати холодець зі свинини за бабусиним рецептом, саме в цьому варіанті зібрані секрети, які допоможуть вам зробити цю холодну закуску надзвичайно смачною.
Для початку потрібно замочити свинячу рульку і ніжку в холодній воді на кілька годин. Ці частини повинні бути добре почищені і вимиті. Після того, як свинина вимокла в воді, її бажано ще раз сполоснути під водою.
Рульку розріжемо навпіл і складемо разом з ніжкою в каструлю. Заливаємо все це водою так, щоб вона покривала свинину на 2/3. Ставимо каструлю на вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо варитися. Після того, як закипить вода, вогонь потрібно зробити менше і зібрати піну, яка точно зайва.
Для того, щоб бульйон вийшов більш прозорим, а також щоб у готовому холодцю не було занадто багато жиру, не потрібно, щоб він сильно кипів, тому вогонь робимо слабеньким і продовжуємо варити свинину кілька годин. Після цього часу очистимо моркву, часник і цибулю. Цибулю розріжемо навпіл або на чотири частини і додамо в каструлю.
Сюди ж кидаємо цілі зубчики часнику і моркву цілком. На цьому етапі також солимо і перчимо бульйон, кидаємо лаврушку і залишаємо ще готуватися години півтори.
По закінченню цього часу, знімаємо каструлю з плити, дістаємо з неї відварені частини свинини і овочі, а бульйон проціджуємо через сито або марлю.
Для холодцю зі свинини желатин використовувати не обов'язково, оскільки наваристий бульйон з рульки і ніжки виходить сам по собі досить в язким і відмінно застигає без будь-яких добавок. Отже, остигле м'ясо відокремлюємо від кісточок і нарізаємо.
Тепер займемося оформленням нашого холодцю. Для цього наріжемо моркву кільцями. На дно тарілок, в яких буде застигати наш холодець викладаємо нарізану моркву, а також кілька ложок зеленого горошку.
Потім додаємо м'ясо, зверху можна знову покласти моркву і трохи горошку, а потім заливаємо все бульйоном.
Якщо ви любите в холодці більше м'яса - заповнюйте їм тарілку більше, якщо ж вам більше подобається желе - залишайте більше місця для бульйону.
Тепер ставимо тарілки в холодильник на ніч, щоб холодець як слід застиг. На наступний день дістаємо їх. Зверху на холодці може утворитися не надто апетитний шар жиру, який можна легко зняти виделкою або ножем.
Тепер візьмемо красиву тарілку і акуратно перевернемо на неї наш холодець. Прикрасити страву можна шматочками лимона і свіжим чебрецем.
Подавайте цей кулінарний шедевр, приготований за рецептом досвідчених бабусь, нехай гості зможуть насолодитися по істині смачною м'ясною стравою. Холодець зі свинини за бабусиним рецептом - страва, яка хоч і вимагає вашого часу і уваги, але в результаті виходить неймовірно вдалою і здатною здивувати самих балуваних і вимогливих гурманів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти