Укр
Рус
Яловичина Другі страви Чилійська кухня

Холодець зі свинини і яловичини

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

1807 - переглядів
200 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Холодець зі свинини і яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чилійська кухня, Шотландська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Навряд чи знайдеться хоч одна сім'я, яка по великих святах не готує холодець. Звичайно, кожна господиня вважає, що вона готує це страву смачніше всіх, і її рецепт кращий. В принципі, холодець страва досить проста, в плані того, що дуже зручно в процесі приготування. Адже він вариться тривалий час як би сам по собі, хоча і під наглядом. Головний секрет смаку цієї страви, звісно, м'ясо, тому правильний його вибір і є головною запорукою успіху. Адже від цього залежить основа холодцю - бульйон, який повинен добре застигнути. Тому я пропоную приготувати холодець зі свинини і яловичини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодець зі свинини і яловичини" (на 100 грам)

  • Білки16.5 гр.
  • Жири15.8 гр.
  • Вуглеводи0.6 гр.
  • Калорії217 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому рецепті використовуйте свинину (бажано вирізку) і яловичі кістки, які попередньо замочіть на кілька годин у холодній воді для видалення сукровиці.

Крок - 1
02

Потім помістіть глибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть вимочене м'ясо в каструлю з окропом і варіть на слабкому вогні близько 6 годин. У процесі варіння шумівкою або великою ложкою прибирайте утворювану піну з м'яса, щоб майбутня страва була прозорою.

Крок - 2
03

Після закінчення зазначеного часу, викладіть відварене м'ясо на тарілку, а в каструлю з бульйоном закиньте заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Посоліть і приперчіть бульйон чорним меленим перцем і залиште варитися ще кілька хвилин.

Крок - 3
04

Тепер займіться м'ясом. Охолоджену свинину викладіть на обробну дошку і подрібніть до тонких волокон. Відокремте м'ясо з яловичої кістки, але стежте, щоб не траплялися хрящі і жир. Тепер рясно посоліть подрібнене м'ясо і ретельно перемішайте між собою.

Крок - 4
05

Далі помістіть велике сито на глибоку ємність і процідити раніше відварений бульйон. При необхідності кілька разів пропустіть бульйон через сито.

Крок - 5
06

Потім виберіть неглибоку форму (в якій буде зберігатися страва) і покладіть в неї подрібнене м'ясо, рівномірно розподіливши по всьому дну ємності.

Крок - 6
07

Далі залийте м'ясо раніше відцідженим бульйоном так, щоб повністю його покрити. Але занадто багато не заливайте бульйону, щоб він зміг добре застигнути.

Крок - 7
08

Тепер неглибокий сотейник з водою помістіть на плиту і закип'ятіть. У киплячу воду відправте курячі яйця (можна використовувати і перепелині) і відварюйте до повної готовності, близько 12 хвилин. Потім охолодіть яйця і наріжте навпіл або на четвертини. Покладіть нарізані часточки яєць в форму поверх м'яса (бульйон повинен покривати яйця).

Крок - 8
09

Далі охолодіть страву до кімнатної температури, а потім відправте в холодильник на тривалий час (можливо на всю ніч) до повного застигання бульйону. Дістаньте готовий холодець зі свинини і яловичини з холодильника, приберіть (якщо буде) застиглий шар жиру і подавайте гарну і апетитну страву до обіду.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Форшмак - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак 45 4 2 з 5 - детальніше -
Салат "Смарагдовий" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Смарагдовий" 40 2 2 з 5 - детальніше -
Холодець з риби - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з риби 120 4 3 з 5 - детальніше -
Фруктова пастила - покроковий рецепт, фото 1 Фруктова пастила 50 3 3 з 5 - детальніше -