Укр
Рус
Мясо Другі страви Югославська кухня

Холодець зі свинячих ніжок в формочках

( 4.8182 4 522 22 оцінки)

1878 - переглядів
200 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Холодець зі свинячих ніжок в формочках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Югославська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

Посуд: Формочка

опис

Рецептів смачного холодцю досить багато і кожна господиня застосовує в його приготуванні свої секрети. Але я вважаю, що класичним варіантом цієї страви все - таки є холодець зі свинячих ніжок, хоча додавання м'яса з птиці його точно не зможе зіпсувати. А якщо вам хочеться порадувати своїх домочадців і гостей не тільки смачною, але і красивою традиційною закускою, тоді вам доведеться до речі мій рецепт холодцю зі свинячих ніжок в формочках.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодець зі свинячих ніжок в формочках" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи0.8 гр.
  • Калорії104 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати м'ясний холодець ароматним і прозоро золотистим, необхідно вимочити добре м'ясо. Тому свинячу ніжку, рульку і яловиче м'ясо залийте повністю водою і залиште години на 3, а ще краще на ніч, щоб добре очистити від крові.

Крок - 1
02

Після цього м'ясні продукти добре промийте і розріжте на шматки. Викладіть все в каструлю і залийте водою, яка повинна покрити м'ясо сантиметрів на 7.

Крок - 2
03

Помістіть каструлю з м'ясом на плиту, і доведіть до кипіння. Після того, як все закипить, зберіть шумівкою піну, що утворилася.

Крок - 3
04

Вогонь зменшіть до мінімуму, щоб бульйон сильно не кипів, інакше він буде не прозорим, а каламутним і непривабливим. Додайте до м'яса велику цілу очищену цибулину.

Крок - 4
05

Очистіть від шкірки моркву, вимийте, розріжте навпіл і киньте в м'ясний бульйон. Морквина додасть йому гарний золотистий колір.

Крок - 5
06

Потім додайте очищені зубчики часнику, а також лаврового листя. Після цього додайте перець-горошок і обов'язково посоліть. Легенько перемішайте дерев'яною ложкою і залиште варитися не менше, ніж на 5 годин. Під час готування кілька разів м'ясний бульйон перемішайте, але ні в якому разі не підливайте воду.

Крок - 6
07

Після того, як м'ясо повариться потрібний час, зніміть каструлю з вогню і дістаньте зварене м'ясо.

Крок - 7
08

У бульйон киньте трохи подрібненого часнику, перемішайте. Потім процідіть його через ситечко і приберіть зайвий жир. Це легко зробити за допомогою паперової серветки, вона добре вбирає жир.

Крок - 8
09

Так, бульйон спробуйте і якщо знадобитися, додайте трохи солі і меленого перцю, але це залежить виключно від вашого смаку. Трохи остигле м'ясо відокремте від кісток і поріжте на волокна.

Крок - 9
10

Для того, щоб холодець виглядав красиво і незвично, використовуйте варені яйця. Ви їх остудіть, очистіть і наріжте тонкими скибочками.

Крок - 10
11

Щоб холодець подати до столу незвичайно, а оригінально, розкладіть його в формочки невеликої величини, можна ті, що зазвичай використовують для випічки маффінів. Покладіть на дно форми скибочку вареного яйця, зверху викладіть часточки м'яса і залийте процідженим бульйоном.

Крок - 11
12

Після цього холодець зі свинячих ніжок в формочках охолодіть до кімнатної температури і відправте в холодильник на ніч застигати.

Крок - 12
13

Коли холодець добре застигне і затвердіє, ви повинні акуратно дістати його з форми, надрізавши акуратно ножем по краю форми, перекласти на блюдо.

Крок - 13
14

Подаючи на стіл, прикрасьте гілочками кропу. Дуже смачно поєднується з хроном або гірчицею.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Буженина зі свинини в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Буженина зі свинини в духовці 85 6 3 з 5 - детальніше -
Олів’є оригінальний - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є оригінальний 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі 70 4 3 з 5 - детальніше -
Класична окрошка - покроковий рецепт, фото 1 Класична окрошка 35 6 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з куркою 40 3 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з огірків 45 4 3 з 5 - детальніше -
?>