Укр
Рус
Риба Другі страви Російська кухня

Холодець з риби

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

3523 - переглядів
120 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Холодець з риби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Коли наближаються великі свята, кожна господиня печеться про те, як буде накривати стіл. Звичайно, як правило, готуються якісь закуски, салати, можливо, м'ясо. Але поряд з цим звичайно ж хочеться, щоб обов'язково був присутній холодець. І не обов'язково варити його зі свинини або яловичини, дуже смачний, корисний і менш калорійний - холодець з риби, який відмінно підходить навіть в пост. До того ж, такий холодець готується швидше, ніж м'ясний і для його приготування підійде будь-яка риба: і річкова, і морська, з дорогих видів. Скористайтеся нашим рецептом, і можливо саме такий холодець полюбиться вашій родині.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодець з риби" (на 100 грам)

  • Білки13.9 гр.
  • Жири3.9 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії101 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку давайте підготуємо всі необхідні для холодцю продукти, а потім вже безпосередньо будемо готувати саму страву. В першу чергу чистимо від шкірки моркву і добре обполіскуємо холодною водою. Чистимо і миємо корінь петрушки, а також відрізаємо половину кореня селери, і теж промиваємо.

Крок - 1
02

Чистимо від лушпиння цибулину і обполіскуємо, також миємо стебло цибулі порею.

Крок - 2
03

Тепер приступаємо до риби. Нам знадобляться дві рибні голови, а також цілий великий короп. Викладаємо коропа на обробну доску, а ще краще, якщо є пристосування для чищення риби. Чистимо рибу від луски, розрізаємо черевце і потрошимо кишки.

Крок - 3
04

Потім відрізаємо голову, а рибину нарізаємо шматками шириною приблизно 5 см. Голови звільняємо від зябер і видаляємо очі. Тепер шматки риби добре і ретельно промиваємо під проточною водою, трохи витримавши перед цим у воді з додаванням оцту. Це дозволить легко і бездоганно відмити слиз.

Крок - 4
05

Добре вимиті шматки риби складаємо в глибоку миску, а в іншу окремо голови і хвіст. Очищену цибулину нарізаємо пір'ям.

Крок - 5
06

Тепер кожен шматок риби посипаємо сіллю, видавлюємо лимонний сік і змочуємо їм рибу, а потім посипаємо зверху нашинкованою цибулею. Ми залишаємо миску з рибою в холодильнику, щоб вона трохи просочилася спеціями.

Крок - 6
07

У велику каструлю кладемо голови і риб'ячий хвіст, туди ж поміщаємо цибулю-порей, моркву, корінь петрушки і селери. Додаємо лавровий лист, перець горошок і запашний, заливаємо холодною водою, щоб покрився вміст каструлі. Кришку накриваємо, а каструлю ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь, щоб вода ледве-ледве кипіла.

Крок - 7
08

Беремо цибулину в лушпинні, розрізаємо навпіл і кладемо на сковорідку зрізом вниз. Присмажуємо цибулю до коричневого кольору і перекладаємо в каструлю, де варяться риб'ячі голови.

Крок - 8
09

Варимо на слабкому вогні бульйон протягом години, в кінці цього часу солимо. М'які зварені овочі, а також рибні голови викладаємо в окремі миски, залишаємо остигати, а відвар проціджуємо через густе сито в іншу каструлю.

Крок - 9
10

В цей проціджений бульйон перекладаємо шматки коропа, які маринувалися з цибулею і доводимо до кипіння. Потім робимо вогонь слабкіше і варимо на слабкому вогні хвилин 20. У велику чашку засипаємо желатин і заливаємо холодною кип'яченою водою, залишаємо набухати.

Крок - 10
11

Тим часом риба вже відварилася і ми дістаємо її з каструлі. Рибний відвар проціджуємо через сито з марлею, викладеної в кілька шарів.

Крок - 11
12

У проціджений відвар додаємо набряклий желатин і ретельно перемішуємо до повного розчинення. Ми залишаємо охолоджуватися. Трохи остужуємо рибу і гострим ножем відокремлюємо рибне філе від кісток.

Крок - 12
13

З вареної моркви вирізаємо фігурки у вигляді квітів. Тепер беремо лотки і наливаємо на дно тонким шаром желе. Укладаємо морквяні квіти і листя петрушки, а ще скибочки коренів петрушки. Потім викладаємо відварну рибу і посипаємо зверху консервованим горошком.

Крок - 13
14

Нарешті заливаємо все бульйоном з желатином і ставимо в холодильник для повного застигання. Для подачі на стіл кладемо листя салату, перевертаємо холодець і прикрашаємо часточками лимона. Яскравий, красивий і надзвичайно смачний холодець з риби готовий до поїдання.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Бите скло - покроковий рецепт, фото 1 Торт Бите скло 90 7 4 з 5 - детальніше -
Печиво хмиз - покроковий рецепт, фото 1 Печиво хмиз 50 5 3 з 5 - детальніше -
Багет з сиром і зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Багет з сиром і зеленню 55 1 3 з 5 - детальніше -
Свиняча рулька варена - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча рулька варена 130 5 3 з 5 - детальніше -
?>