Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Холодець з півня

( 4.6190 1 521 21 оцінка)

2814 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Холодець з півня - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Холодець з півня - досить ситна друга страва. Готувати її у себе на кухні досить складно. Холодець відносять до такого різновиду страв, для приготування яких потрібна максимальна точність і старання. При варінні цієї страви з молодої птиці (півня) не обов'язково використовувати желатин, але не менш важливо правильно вибрати і обробити м'ясо.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодець з півня" (на 100 грам)

  • Білки11.2 гр.
  • Жири5.8 гр.
  • Вуглеводи4.1 гр.
  • Калорії118 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку каструлю на дно покладіть заздалегідь вимите м'ясо півня (найкраще використовувати стегенця і крила). Додайте листя молодої капусти.

Крок - 1
02

Потім покладіть в каструлю заздалегідь вимиту цибулю-порей, очищену від шкірки молоду моркву (можна не нарізати, покласти цілою) і корінь селери.

Крок - 2
03

Очистіть від лушпиння зубчики часнику і так само відправте в каструлю до м'яса. Потім залийте все водою, повністю покривши всі продукти, закиньте заздалегідь вимиті перепелині яйця і приправте чорним горошком і запашним перцем.

Крок - 3
04

Накрийте каструлю кришкою і доведіть її вміст до кипіння. Потім відкрийте знову кришку добре все присоліть, зменшіть вогонь і продовжуйте варити до повної готовності всіх інгредієнтів, близько 60 хвилин.

Крок - 4
05

Далі витягніть з бульйону відварену моркву і на обробній дошці наріжте тонкими кільцями.

Крок - 5
06

Відокремте від кістки і позбавте від шкірки м'ясо півня, а потім наріжте його на обробній дошці маленькими шматочками.

Крок - 6
07

Далі витягніть з окропу відварені яйця, помістіть на час в холодну воду, а потім очистіть їх від шкаралупи і наріжте тонкими кільцями. Намагайтеся, щоб білок не розвалився і не відокремився від жовтка. Від цього залежить майбутній зовнішній вигляд страви.

Крок - 7
08

Тепер за допомогою найдрібнішого сита відцідіть раніше зварений бульйон і знову відправте його на слабкий вогонь.

Крок - 8
09

У киплячий бульйон повільно засипте желатин і варіть, постійно помішуючи, до повного його розчинення, близько 7 хвилин.

Крок - 9
10

Далі в глибокі спеціальні форми (в них і будете завершувати страву) викладіть на дно часточку перепелиного яйця. Потім покладіть нарізану моркву.

Крок - 10
11

Тепер йде шар подрібненого м'яса півня, рівномірно розподіливши по всій ширині форми.

Крок - 11
12

Поверх м'яса йде шар консервованого горошку, а потім і консервованої кукурузки.

Крок - 12
13

Далі залийте в кожну форму заздалегідь підготовлений бульйон з желатином так, щоб повністю покрити всі інгредієнти в ємності. А потім остудіть страву до кімнатної температури і відправте на тривалий час (можна на всю ніч) в холодильник.

Крок - 13
14

Готовий холодець з півня з овочами покладіть, акуратно перевернувши з форми, на блюдо і, прикрасивши часточками лимона і свіжою зеленню петрушки, подавайте до святкового столу

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети з цвітної капусти - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з цвітної капусти 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Голубці - покроковий рецепт, фото 1 Голубці 110 6 4 з 5 - детальніше -
Печиво хмиз - покроковий рецепт, фото 1 Печиво хмиз 50 5 3 з 5 - детальніше -
Вірменський шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Вірменський шашлик зі свинини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Кесаділья по-грецьки - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья по-грецьки 55 2 3 з 5 - детальніше -
?>