Холодець з півня - досить ситна друга страва. Готувати її у себе на кухні досить складно. Холодець відносять до такого різновиду страв, для приготування яких потрібна максимальна точність і старання. При варінні цієї страви з молодої птиці (півня) не обов'язково використовувати желатин, але не менш важливо правильно вибрати і обробити м'ясо.
У глибоку каструлю на дно покладіть заздалегідь вимите м'ясо півня (найкраще використовувати стегенця і крила). Додайте листя молодої капусти.
Потім покладіть в каструлю заздалегідь вимиту цибулю-порей, очищену від шкірки молоду моркву (можна не нарізати, покласти цілою) і корінь селери.
Очистіть від лушпиння зубчики часнику і так само відправте в каструлю до м'яса. Потім залийте все водою, повністю покривши всі продукти, закиньте заздалегідь вимиті перепелині яйця і приправте чорним горошком і запашним перцем.
Накрийте каструлю кришкою і доведіть її вміст до кипіння. Потім відкрийте знову кришку добре все присоліть, зменшіть вогонь і продовжуйте варити до повної готовності всіх інгредієнтів, близько 60 хвилин.
Далі витягніть з бульйону відварену моркву і на обробній дошці наріжте тонкими кільцями.
Відокремте від кістки і позбавте від шкірки м'ясо півня, а потім наріжте його на обробній дошці маленькими шматочками.
Далі витягніть з окропу відварені яйця, помістіть на час в холодну воду, а потім очистіть їх від шкаралупи і наріжте тонкими кільцями. Намагайтеся, щоб білок не розвалився і не відокремився від жовтка. Від цього залежить майбутній зовнішній вигляд страви.
Тепер за допомогою найдрібнішого сита відцідіть раніше зварений бульйон і знову відправте його на слабкий вогонь.
У киплячий бульйон повільно засипте желатин і варіть, постійно помішуючи, до повного його розчинення, близько 7 хвилин.
Далі в глибокі спеціальні форми (в них і будете завершувати страву) викладіть на дно часточку перепелиного яйця. Потім покладіть нарізану моркву.
Тепер йде шар подрібненого м'яса півня, рівномірно розподіливши по всій ширині форми.
Поверх м'яса йде шар консервованого горошку, а потім і консервованої кукурузки.
Далі залийте в кожну форму заздалегідь підготовлений бульйон з желатином так, щоб повністю покрити всі інгредієнти в ємності. А потім остудіть страву до кімнатної температури і відправте на тривалий час (можна на всю ніч) в холодильник.
Готовий холодець з півня з овочами покладіть, акуратно перевернувши з форми, на блюдо і, прикрасивши часточками лимона і свіжою зеленню петрушки, подавайте до святкового столу
Схожі рецепти
Випадкові рецепти