Холодець часто зустрінеш на святковому застіллі, адже гарний, апетитний студень завжди привертає увагу і добре сприймається гостями. Традиційно холодець готують в основному зі свинини, але не менш смачним він виходить і з курятини. Крім цього, куряче м'ясо ніжне і дієтичне, тому холодець виходить легким, але при цьому ситним і поживним. Ця страва дуже цінується любителями смачно і корисно поїсти. Приготуйте холодець з курки в домашніх умовах і насолодитеся цією простою, але дуже смачною стравою.
Курячий холодець готується набагато швидше, ніж інші, тому користується такою великою популярністю серед господинь. Давайте скоріше почнемо. Отже, очистимо моркву від шкірки, цибулю від лушпиння і помиємо їх.
Також очистимо стебло селери і теж гарненько його промиємо. Для холодцю з курятини найкраще використовувати не тільки філе, оскільки бульйон повинен вийти наваристим. Тому рекомендуємо взяти цілу курячу тушку. Вона повинна бути добре оброблена, осмаленна і звичайно ж, чиста. Викладаємо її в каструлю. Сюди ж кладемо цілком моркву, цибулю і селеру, заливаємо все водою і ставимо на вогонь.
Коли вода закипить, робимо вогонь менше і знімаємо піну, що утворилася. Далі солимо бульйон і продовжуємо готувати все на повільному вогні, постійно знімаючи піну. Для приготування курятини достатньо буде однієї години, але ми рекомендуємо готувати трохи довше, щоб м'ясо стало зовсім ніжним і легко відокремлювався від кісток.
Готовий бульйон знімаємо з вогню, дістаємо з нього м'ясо і овочі, а рідину краще процідити через марлю.
Залишимо всі інгредієнти трохи охолонути, а потім відокремлюємо курятину від кісток, а також знімаємо шкіру, її ми використовувати не будемо, і забираємо для холодцю тільки м'ясо. Його потрібно порізати на невеликі шматочки.
Тепер набираємо в окрему ємність (можна звичайну чашку) бульйон, висипаємо желатин і гарненько розмішуємо, поки він повністю не розчиниться. Після цього потроху виливаємо цю суміш до решти бульйону.
Після цього нарізаємо варену моркву кільцями, можна використовувати спеціальні формочки і нарізати всякими зірочками, квіточками і т.д.
Деякі господині додають також варені яйця, розрізані навпіл або кільцями. Тепер беремо форму, бажано металеву, викладаємо на дно куряче м'ясо, моркву, потім знову м'ясо, і так шарами, кидаємо кілька горошин перцю, а потім заливаємо бульйоном.
Заповнюємо всі форми таким чином і відправляємо їх в холодильник застигати. Для цього потрібно кілька годин, а краще всього залишити на ніч. Застиглий холодець акуратно перевертаємо на тарілку і знімаємо форму. Перед нами красива, апетитна м'ясна страва, яка так і проситься швидше опинитися на столі.
Подаємо цю м'ясу страву гостям, нехай насолоджуються легким, ніжним, але при цьому дуже ситним і безсумнівно смачним холодцем з курятини, яку виявляється легко можна приготувати в домашніх умовах.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти