Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Холодець з курки в домашніх умовах

( 4.7692 4 513 13 оцінок)

2182 - переглядів
220 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Холодець з курки в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Холодець часто зустрінеш на святковому застіллі, адже гарний, апетитний студень завжди привертає увагу і добре сприймається гостями. Традиційно холодець готують в основному зі свинини, але не менш смачним він виходить і з курятини. Крім цього, куряче м'ясо ніжне і дієтичне, тому холодець виходить легким, але при цьому ситним і поживним. Ця страва дуже цінується любителями смачно і корисно поїсти. Приготуйте холодець з курки в домашніх умовах і насолодитеся цією простою, але дуже смачною стравою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодець з курки в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки14.5 гр.
  • Жири11.5 гр.
  • Вуглеводи1.2 гр.
  • Калорії167 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячий холодець готується набагато швидше, ніж інші, тому користується такою великою популярністю серед господинь. Давайте скоріше почнемо. Отже, очистимо моркву від шкірки, цибулю від лушпиння і помиємо їх.

Крок - 1
02

Також очистимо стебло селери і теж гарненько його промиємо. Для холодцю з курятини найкраще використовувати не тільки філе, оскільки бульйон повинен вийти наваристим. Тому рекомендуємо взяти цілу курячу тушку. Вона повинна бути добре оброблена, осмаленна і звичайно ж, чиста. Викладаємо її в каструлю. Сюди ж кладемо цілком моркву, цибулю і селеру, заливаємо все водою і ставимо на вогонь.

Крок - 2
03

Коли вода закипить, робимо вогонь менше і знімаємо піну, що утворилася. Далі солимо бульйон і продовжуємо готувати все на повільному вогні, постійно знімаючи піну. Для приготування курятини достатньо буде однієї години, але ми рекомендуємо готувати трохи довше, щоб м'ясо стало зовсім ніжним і легко відокремлювався від кісток.

Крок - 3
04

Готовий бульйон знімаємо з вогню, дістаємо з нього м'ясо і овочі, а рідину краще процідити через марлю.

Крок - 4
05

Залишимо всі інгредієнти трохи охолонути, а потім відокремлюємо курятину від кісток, а також знімаємо шкіру, її ми використовувати не будемо, і забираємо для холодцю тільки м'ясо. Його потрібно порізати на невеликі шматочки.

Крок - 5
06

Тепер набираємо в окрему ємність (можна звичайну чашку) бульйон, висипаємо желатин і гарненько розмішуємо, поки він повністю не розчиниться. Після цього потроху виливаємо цю суміш до решти бульйону.

Крок - 6
07

Після цього нарізаємо варену моркву кільцями, можна використовувати спеціальні формочки і нарізати всякими зірочками, квіточками і т.д.

Крок - 7
08

Деякі господині додають також варені яйця, розрізані навпіл або кільцями. Тепер беремо форму, бажано металеву, викладаємо на дно куряче м'ясо, моркву, потім знову м'ясо, і так шарами, кидаємо кілька горошин перцю, а потім заливаємо бульйоном.

Крок - 8
09

Заповнюємо всі форми таким чином і відправляємо їх в холодильник застигати. Для цього потрібно кілька годин, а краще всього залишити на ніч. Застиглий холодець акуратно перевертаємо на тарілку і знімаємо форму. Перед нами красива, апетитна м'ясна страва, яка так і проситься швидше опинитися на столі.

Крок - 9
10

Подаємо цю м'ясу страву гостям, нехай насолоджуються легким, ніжним, але при цьому дуже ситним і безсумнівно смачним холодцем з курятини, яку виявляється легко можна приготувати в домашніх умовах.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курячий бульйон з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з рисом 65 6 3 з 5 - детальніше -
Огірки з м’ясом по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Огірки з м’ясом по-корейськи 45 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Піца Домашня - покроковий рецепт, фото 1 Піца Домашня 50 3 4 з 5 - детальніше -
Лимонний тонізуючий напій - покроковий рецепт, фото 1 Лимонний тонізуючий напій 20 2 2 з 5 - детальніше -
Фаршировані млинці з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані млинці з фаршем 70 3 3 з 5 - детальніше -
Банановий кекс в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Банановий кекс в духовці 70 4 3 з 5 - детальніше -
?>