Ми сьогодні пропонуємо вам приготувати холодець з індички смачний, насичений і ароматний. Ця страва сподобається вашим друзям, дітям, родичам.
Давайте підготуємо наші продукти до використання. Очищені овочі: моркву, пастернак і часник промийте. З м'яса видаліть шкірку, сполосніть під проточною водою і обмокніть паперовим рушником.
Тепер викладіть в глибоку каструлю на дно індичі стегна, потім моркву, пастернак, зубчики часнику і все це залийте холодною водою.
Надішліть на плиту і після того, як вода закипить, зменшіть вогонь і варіть протягом 2-х годин. Так, як при варінні м'яса з'являється піна, то її необхідно знімати разом з формуванням, щоб бульйон був в подальшому прозорим.
Прийшов час наповнити бульйон приправками і ароматами. Візьміть гілочки петрушки, попередньо промивши і просушивши, викладіть в тканинний мішок (щоб вона віддала лише свій аромат) і відправте разом з лавровим листом і горошком в каструлю з бульйоном.
Ріпчасту цибулю розріжте навпіл і теж відправте в каструлю, посоліть і нехай страва ще повариться близько 30 хвилин.
Поки вариться м'ясо з овочами, паралельно відваріть курячі яйця.
Витягніть з бульйону моркву, очистіть яйця і викладіть ці інгредієнти на тарілку, щоб вони охололи. Візьміть трохи петрушки (попередньо помитуі просушену) покладіть поряд, це все ми використовуємо для декору нашого холодцю.
А тепер необхідно підготувати желатин, висипте його в скляний посуд і залийте теплою водою, добре розмішайте і дайте постояти 10 хв.
В цей час витягніть з бульйону м'ясо на тарілку, сам же бульйон процідіть через сито. Видавіть через чеснокодавку в нього зубчик часнику, додайте настояний желатин, і все добре перемішайте вінчиком.
Спробуйте бульйон і, в разі потреби, додайте ще солі. З м'яса витягніть кістки, розберіть його на волокна і помістіть в скляний контейнер. Залийте бульйоном.
Тепер можна переходити до прикраси нашої страви. Яйця очистіть від шкаралупи, розріжте навпіл і викладіть на м'ясо жовтком вгору.
Наріжте моркву на кружечки і виріжте з них кондитерською формою квіточки, викладіть їх на жовток. Можна ще зробити зірочки і розкидати в довільній формі, також прикрасьте листям петрушки.
Тепер візьміть ємність з холодцем і приберіть в холодильник приблизно на 8-10 годин, щоб він застиг. Готовий холодець з індичкою подавайте з хріном або гірчицею. Приємного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти