Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Холодець з баранини

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

2204 - переглядів
360 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Холодець з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Холодець часто варять з різних видів м'яса, дуже рідко хто віддає перевагу баранині. Внесіть зміни в своє меню, приготувавши холодець з баранини в порційних формочках з вареними яйцями, овочами і зеленим горошком. Виходить ароматно і дуже смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодець з баранини" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи3.7 гр.
  • Калорії140 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

М'ясо добре промийте під проточною водою, зріжте все непотрібне. Покладіть в каструлю. Залийте водою, так, щоб вона повністю покривала м'ясо. Поставте каструлю на плиту на середній вогонь. Коли закипить вода, зменшіть вогонь. Бульйон не повинен сильно кипіти, інакше він вийде каламутним. Варіть м'ясо близько 5 годин на повільному вогні.

Крок - 1
02

Через відведений час покладіть в бульйон моркву і пастернак. Також додайте запашний перець і лавровий лист. Посоліть за смаком. Прикрийте кришкою і варіть ще 1 годину.

Крок - 2
03

Тим часом відваріть курячі яйця. Якщо ви використовуєте яйця з холодильника, заливайте їх холодною водою, щоб вони не потріскалися під час варіння. Якщо яйця кімнатної температури, їх можна опускати в окріп. Зваріть яйця круто, приблизно 10 хвилин після закипання. Можете трохи підсолити воду, це дасть можливість краще очиститися шкаралупі. Потім дайте їм охолонути і очистіть.

Крок - 3
04

Пропонуємо вам зробити красиву порційну подачу холодцю. Підготуйте окремі невеликі формочки для випічки з гладкими внутрішніми бортиками. Яйця розріжте вздовж навпіл. І укладіть половинки в формочки жовтком до верху.

Крок - 4
05

Відкрийте консервований зелений горошок, злийте рідину. І покладіть приблизно по одній ложці в кожну формочку.

Крок - 5
06

Зелень петрушки сполосніть, просушіть рушником і дрібно наріжте. Додайте до яєць і зеленого горошку. Тепер погляньте на бульйон. Якщо м'ясо готове вийміть його з каструлі, також дістаньте і овочі. Завдяки специфіці баранячого м'яса бульйон швидко і добре застигає без додавання желатину.

Крок - 6
07

Наріжте овочі кружечками і додайте потроху в формочки. М'ясо розберіть руками на волокна або наріжте ножем. Покладіть м'ясо на овочі щільним шаром.

Крок - 7
08

Нарешті залийте все бульйоном. Поставте в холодне місце для застигання. Застиглий холодець з баранини переверніть на блюдо і подавайте на стіл.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Горілка - покроковий рецепт, фото 1 Горілка 15 1 2 з 5 - детальніше -
Багет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Багет в духовці 65 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фруктове канапе на шпажках - покроковий рецепт, фото 1 Фруктове канапе на шпажках 35 4 3 з 5 - детальніше -
Лаваш на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш на сковороді 50 1 3 з 5 - детальніше -
Засолка огірків в банку - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків в банку 80 1 2 з 5 - детальніше -
Філе хека в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Філе хека в клярі 45 4 3 з 5 - детальніше -