Холодець часто варять з різних видів м'яса, дуже рідко хто віддає перевагу баранині. Внесіть зміни в своє меню, приготувавши холодець з баранини в порційних формочках з вареними яйцями, овочами і зеленим горошком. Виходить ароматно і дуже смачно.
М'ясо добре промийте під проточною водою, зріжте все непотрібне. Покладіть в каструлю. Залийте водою, так, щоб вона повністю покривала м'ясо. Поставте каструлю на плиту на середній вогонь. Коли закипить вода, зменшіть вогонь. Бульйон не повинен сильно кипіти, інакше він вийде каламутним. Варіть м'ясо близько 5 годин на повільному вогні.
Через відведений час покладіть в бульйон моркву і пастернак. Також додайте запашний перець і лавровий лист. Посоліть за смаком. Прикрийте кришкою і варіть ще 1 годину.
Тим часом відваріть курячі яйця. Якщо ви використовуєте яйця з холодильника, заливайте їх холодною водою, щоб вони не потріскалися під час варіння. Якщо яйця кімнатної температури, їх можна опускати в окріп. Зваріть яйця круто, приблизно 10 хвилин після закипання. Можете трохи підсолити воду, це дасть можливість краще очиститися шкаралупі. Потім дайте їм охолонути і очистіть.
Пропонуємо вам зробити красиву порційну подачу холодцю. Підготуйте окремі невеликі формочки для випічки з гладкими внутрішніми бортиками. Яйця розріжте вздовж навпіл. І укладіть половинки в формочки жовтком до верху.
Відкрийте консервований зелений горошок, злийте рідину. І покладіть приблизно по одній ложці в кожну формочку.
Зелень петрушки сполосніть, просушіть рушником і дрібно наріжте. Додайте до яєць і зеленого горошку. Тепер погляньте на бульйон. Якщо м'ясо готове вийміть його з каструлі, також дістаньте і овочі. Завдяки специфіці баранячого м'яса бульйон швидко і добре застигає без додавання желатину.
Наріжте овочі кружечками і додайте потроху в формочки. М'ясо розберіть руками на волокна або наріжте ножем. Покладіть м'ясо на овочі щільним шаром.
Нарешті залийте все бульйоном. Поставте в холодне місце для застигання. Застиглий холодець з баранини переверніть на блюдо і подавайте на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти