Традиційна святкова страва, яка завжди на ура сприймається на будь-якому застіллі - це звичайно ж холодець. Смачна, апетитна, ошатна страва представляє собою холодець, найчастіше з м'яса. Рецептів холодцю існує велика кількість, адже дійсно над цією стравою можна експериментувати як завгодно, використовуючи цікаві поєднання продуктів і приймаючи найсміливіші кулінарні рішення. Але все ж деякі правила залишаються незмінними. Сьогодні в нашому рецепті ми розповімо, як приготувати холодець із зеленим горошком. Цей інгредієнт не тільки додасть страві краси та оригінальності, але обов'язково доповнить смак і додасть холодцю пікантності
Звичайно, класичним холодець вважається зі свинячих або яловичих ніжок, але приготований з м'яса птиці не поступається нітрохи за своїми смаковими якостями. В першу чергу звичайно ж доведеться зайнятися м'ясом. Качині стегенця добре промиваємо і складаємо у велику каструлю. Туди ж додаємо качину грудку, очищену від шкірки і вимиту. Заливаємо все теплою водою, щоб вона покрила м'ясо приблизно на два пальці вище.
Кидаємо в каструлю лавровий лист, додаємо горошини запашного перцю і чорний перець горошок.
Ми залишаємо каструлю з м'ясом на слабкому вогні і доводимо до кипіння, щоб воно кипіло дуже слабо. Коли м'ясо птиці трохи повариться, додаємо сіль і кладемо очищену від шкірки і вимиту моркву.
Ще кидаємо до м'яса овочеву приправу і продовжуємо готувати холодець на слабкому вогні протягом 3 годин. Тепер каструлю знімаємо з плити, готове м'ясо птиці дістаємо з каструлі і викладаємо в лоток. Також виймаємо зварену моркву і теж кладемо в тарілку.
У бульйон, в якому зварилося м'ясо, висипаємо желатин і за допомогою вінчика добре розмішуємо, щоб желатин розчинився.
Остигнуло трохи м'ясо відбираємо від кістки і нарізаємо скибочками, складаємо в окрему миску.
Ще для холодцю нам знадобляться варені яйця, тому слід попередньо їх зварити круто, охолодити і очистити від шкаралупи.
Варену моркву ріжемо кружальцями, так само нарізаємо варені яйця. Ставимо на стіл мисочки гарної форми і на дно кожної викладаємо листочок петрушки, а потім кладемо кружечок вареного яйця.
Далі укладаємо навколо яйця колечка вареної моркви. Потім посипаємо горошком зеленим і укладаємо нарізане м'ясо.
Заливаємо все бульйоном з желатином, трохи посипаємо перцем і залишаємо в холодному місці до повного застигання. Потім готову страву акуратно перевертаємо на широке блюдо і яскравий, барвистий холодець із зеленим горошком вже готовий зайняти своє місце на столі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти