Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Холодець із зеленим горошком

( 5.0000 5 513 13 оцінок)

2215 - переглядів
360 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Холодець із зеленим горошком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Традиційна святкова страва, яка завжди на ура сприймається на будь-якому застіллі - це звичайно ж холодець. Смачна, апетитна, ошатна страва представляє собою холодець, найчастіше з м'яса. Рецептів холодцю існує велика кількість, адже дійсно над цією стравою можна експериментувати як завгодно, використовуючи цікаві поєднання продуктів і приймаючи найсміливіші кулінарні рішення. Але все ж деякі правила залишаються незмінними. Сьогодні в нашому рецепті ми розповімо, як приготувати холодець із зеленим горошком. Цей інгредієнт не тільки додасть страві краси та оригінальності, але обов'язково доповнить смак і додасть холодцю пікантності

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Холодець із зеленим горошком" (на 100 грам)

  • Білки15.6 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії162 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, класичним холодець вважається зі свинячих або яловичих ніжок, але приготований з м'яса птиці не поступається нітрохи за своїми смаковими якостями. В першу чергу звичайно ж доведеться зайнятися м'ясом. Качині стегенця добре промиваємо і складаємо у велику каструлю. Туди ж додаємо качину грудку, очищену від шкірки і вимиту. Заливаємо все теплою водою, щоб вона покрила м'ясо приблизно на два пальці вище.

Крок - 1
02

Кидаємо в каструлю лавровий лист, додаємо горошини запашного перцю і чорний перець горошок.

Крок - 2
03

Ми залишаємо каструлю з м'ясом на слабкому вогні і доводимо до кипіння, щоб воно кипіло дуже слабо. Коли м'ясо птиці трохи повариться, додаємо сіль і кладемо очищену від шкірки і вимиту моркву.

Крок - 3
04

Ще кидаємо до м'яса овочеву приправу і продовжуємо готувати холодець на слабкому вогні протягом 3 годин. Тепер каструлю знімаємо з плити, готове м'ясо птиці дістаємо з каструлі і викладаємо в лоток. Також виймаємо зварену моркву і теж кладемо в тарілку.

Крок - 4
05

У бульйон, в якому зварилося м'ясо, висипаємо желатин і за допомогою вінчика добре розмішуємо, щоб желатин розчинився.

Крок - 5
06

Остигнуло трохи м'ясо відбираємо від кістки і нарізаємо скибочками, складаємо в окрему миску.

Крок - 6
07

Ще для холодцю нам знадобляться варені яйця, тому слід попередньо їх зварити круто, охолодити і очистити від шкаралупи.

Крок - 7
08

Варену моркву ріжемо кружальцями, так само нарізаємо варені яйця. Ставимо на стіл мисочки гарної форми і на дно кожної викладаємо листочок петрушки, а потім кладемо кружечок вареного яйця.

Крок - 8
09

Далі укладаємо навколо яйця колечка вареної моркви. Потім посипаємо горошком зеленим і укладаємо нарізане м'ясо.

Крок - 9
10

Заливаємо все бульйоном з желатином, трохи посипаємо перцем і залишаємо в холодному місці до повного застигання. Потім готову страву акуратно перевертаємо на широке блюдо і яскравий, барвистий холодець із зеленим горошком вже готовий зайняти своє місце на столі.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Бограч - покроковий рецепт, фото 1 Бограч 65 6 4 з 5 - детальніше -
Локшина по тайськи - покроковий рецепт, фото 1 Локшина по тайськи 50 6 3 з 5 - детальніше -
Імбирний чай - застуда геть - покроковий рецепт, фото 1 Імбирний чай - застуда геть 20 2 2 з 5 - детальніше -
Омлет з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з помідорами 20 1 2 з 5 - детальніше -