Хлібні коржі дуже легко, без жодного утруднення можна приготувати самостійно, використовуючи для піджарки сковорідку. Вони замінять хліб і будуть приємним доповненням не тільки до перших страв, а й до чаю.
У глибоку миску покладіть натуральний йогурт (без барвників і фруктових добавок), який ви можете придбати в магазині або приготувати вдома самостійно, використовуючи закваску для приготування йогурту.
До йогурту висипте сухі дріжджі (при їх покупці обов'язково зверніть увагу на дату виробництва, інакше тісто може не піднятися). Ретельно перемішайте дріжджі з йогуртом, до повної їх сполуки. Відставте на кілька хвилин.
Тим часом просійте борошно кілька разів в окрему миску, щоб воно наситилося киснем, після того як злежатися в упаковці. У повному обсязі висипте просіяне борошно в миску з йогуртом і дріжджами. Трохи перемішайте лопаткою.
Підігрійте необхідну кількість води в мікрохвильовці до температури приблизно 36 градусів. Теплу воду вилийте в миску з борошном, йогуртом і дріжджами. Поки це можливо, перемішуйте тісто дерев'яною лопаткою.
Потім вимісіть інгредієнти вручну до отримання однорідного і еластичного тіста. Тісто покладіть в миску, накрийте кухонним рушником і залиште на 1-2 години в теплому, без протягів місці, щоб воно піднялося.
Коли тісто "виросло", викладіть його на стіл (щоб тісто не липло до рук, змастіть їх зовсім малою кількістю рослинного масла). Трохи обомніть пишне тісто. Розділіть тісто на 7-8 однакових порцій.
Кожну частину тіста скачайте в кулю. Потім покладіть його на припорошену, невеликою кількістю борошна, робочу поверхню. Розкачайте качалкою кулю в коло, діаметром приблизно 20 сантиметрів або такого розміру як ваша сковорода.
На плиті розігрійте сковороду, без додавання олії. Коли вона нагріється, покладіть в неї розкочане коло. Обсмажуйте корж з двох сторін, кілька разів перевертаючи, до рум'яного кольору.
Підсмажені хлібні коржі на сковороді викладайте на дерев'яну дошку, змащуючи кожний, ще в гарячому стані, вершковим маслом по всій поверхні. Масло буде танути, надаючи коржу апетитного блискучого кольору. Приємного.
Випадкові рецепти