Укр
Рус
Хліб Випічка Російська кухня

Хліб

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

842 - переглядів
140 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Хліб - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

На прилавках сучасних магазинів таке розмаїття хлібних виробів, що здавалося б, купити хліб на свій смак - немає нічого простішого. Але весь цей достаток ніколи не зможе замінити домашню випічку, в тому числі і хліб, випечений власноруч на своїй кухні, та ще по якомусь особливому рецепту. Звичайно, рецептів домашньої випічки хліба чимало і кожна господиня завжди має свій, але для дуже зайнятих можемо запропонувати нескладний варіант швидкого, та до того ж, м'якого і повітряного хліба. Готувати легко і не дуже довго, а результат - неймовірно смачний і пухнастий хлібець.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хліб " (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири1.3 гр.
  • Вуглеводи42.9 гр.
  • Калорії206 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На перший погляд здається, що випікати хліб - це просте заняття, але в той же час можна вважати, що воно досить і складне. Адже всім здається, що знають як спекти хліб і це абсолютно нескладно, але, погодьтеся, дається легко цей процес далеко не всім і похвалитися смачним хлібом може далеко не кожна господиня. Ну а головне в успіху випічки - хороше, якісна борошно, ну і звысно, велике бажання та гарний настрій. Перш за все обов'язково просіваємо борошно і пересипаємо в глибоку миску.

Крок - 1
02

Потім додаємо туди сухі дріжджі і посипаємо сіллю. Після цього вливаємо злегка підігріту воду і перемішуємо дерев'яною лопаткою, поки почне формуватися тісто.

Крок - 2
03

Далі викладаємо його на поверхню, посипану злегка борошном і починаємо вимішувати руками, трохи розтягуючи і підкидаючи над поверхнею.

Крок - 3
04

Коли тісто легко згорнеться в м'який пружний клубок, поливаємо його злегка рослинним маслом, розтираємо його рукою і перекладаємо шар тіста в глибоку миску. Закриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

Крок - 4
05

Після цього знову викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном і злегка підбивши, розрізаємо на дві частини.

Крок - 5
06

Кожен шматок тіста злегка переминаємо і формуємо в круглі кулі. Глибоку миску застилаємо кухонним рушником, посипаємо трохи борошном і викладаємо туди тісто. Зверху ще присипаємо борошном і загортаємо.

Крок - 6
07

Таким же чином поміщаємо і другу половину тіста в іншу посудину. Знову залишаємо тісто відпочивати ще на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Крок - 7
08

Тим часом ставимо в духовку деко з каструлею з оргскла і розігріваємо при максимальній температурі протягом 30 хвилин. Після цього дістаємо деко з посудом з духовки і поміщаємо на стіл. Відкриваємо кришку каструлі і викладаємо в неї одну половину тіста. За допомогою гострого ножа робимо зверху неглибокі надрізи, візуально розділивши тісто на 4 частини.

Крок - 8
09

Поруч прямо на деко викладаємо другу частину тіста, також надрізаємо і злегка скроплюємо тісто водою.

Крок - 9
10

Після цього каструлю накриваємо кришкою, а другий шар тіста накриваємо глибокою мискою. Розміщуємо деко з тістом в духовку і випікаємо при максимальній температурі протягом 15 хвилин.

Крок - 10
11

Після цього тісто розкриваємо і знизивши температуру до середньої, випікаємо ще 15 хвилин. Рум'яний, з хрусткою скоринкою і пористим м'якушем, ваш домашній хліб так і проситься до обіднього столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Повітряний еклер - покроковий рецепт, фото 1 Повітряний еклер 65 2 3 з 5 - детальніше -
Варення з кульбаб - покроковий рецепт, фото 1 Варення з кульбаб 140 1 3 з 5 - детальніше -
Торт Прага класичний - покроковий рецепт, фото 1 Торт Прага класичний 80 6 3 з 5 - детальніше -