Хліб з яйцем і спеціями - рецепт простого і швидкого гарячого бутерброда. Страва готується за кілька хвилин, а виходить ситною і смачною. Це ідеальний варіант сніданку, коли поспішаєш на роботу і немає часу довго стояти біля плити, а перекусити потрібно.
Наріжте хліб (у нас батон) скибочками, як для бутерброда.
За допомогою спеціальної форми або просто ножа в кожному шматочку зробіть круглий отвір діаметром трохи більше яєчного жовтка.
З'єднайте в мисці половину яєць, молоко і жирні вершки (бажано жирністю не нижче 30%, інакше у хліба не буде приємного вершкового присмаку). Посоліть, поперчіть і перемішайте інгредієнти.
Моцареллу натріть на крупній тертці і теж додайте в миску.
Занурте в отриману молочно-яєчно-сирну суміш підготовлені хлібні скибочки.
Відразу після цього відправте їх на попередньо змащену олією і розігріту сковороду і обсмажте до рум'яності.
Коли грінки підсмажаться з обох сторін, в отвір кожної скибочки вбийте по сирому яйцю. Знову поперчіть і посоліть бутерброди.
Накрийте сковороду кришкою і смажте хліб з яйцем і спеціями ще 3 хвилини на середньому вогні. Яйце має схопитися. Гарячі бутерброди готові. Присипте їх зверху нарізаною зеленою цибулею і подавайте порційно, прикрасивши тарілку листям базиліка. Такий гарний і смачний сніданок - відмінний початок дня. Оригінальна яєчня зі спеціями всередині хліба наситить і підніме з ранку настрій. Смачного!
Випадкові рецепти