Виберіть смачні оливки з Іспанії, щоб створити один з найдивовижніших хлібів. Смачний хліб, приготовлений з оливок хорошої якості, свіжих трав, часнику і чилі. Ідеальна хрустка скоринка, а внутрішність м'яка, ароматна і злегка жувальна. Цей хліб буде хітом всюди, де ви його подасте, і він ідеально підходить для закусок, бутербродів і як гарнір.
У великій мисці змішайте заздалегідь просіяне борошно з сіллю, часниковим порошком, розмарином, пластівцями чилі і свіжим листям чебрецю.
Розчиніть свіжі дріжджі в невеликій кількості теплої води, залиште суміш постояти приблизно 5 хвилин, а потім додайте в миску з борошном. 77 Тепер додайте в миску решту води і почніть замішувати тісто, поки воно не повністю відійде від стінок ємності.
Далі витягніть в маслинах і оливках кісточки (якщо використовуєте цей продукт з кісточкою), якщо ні, то викладіть інгредієнт на обробну дошку і наріжте невеликими кільцями. Додайте подрібнені оливки в миску з раніше підготовленим тістом і замісіть ще трохи, поки не додасться обсяг.
Змастіть оливковою олією чисту миску, перенесіть в неї підготовлене тісто і накрийте поліетиленовою плівкою або кухонним рушником. Залиште тісто настоятися на 2,5 години при кімнатній температурі, поки не потроїться в обсязі.
На посипаній борошном поверхні вирівняйте тісто в овальну форму і почніть скачувати його одним краєм всередину. Підніміть і переверніть тісто догори дном і сформуйте його в кулю.
Потім рясно посипте борошном і кукурудзяним борошном розкладене чистий рушник, покладіть на нього тісто і акуратно накрийте. Залиште тісто на рушник піднятися ще на 30-45 хвилин.
Тим часом розігрійте духовку до 250 градусів і встановіть (23см) круглу залізну каструлю всередину без кришки. Залиште каструлю в духовці приблизно на 30-45 хвилин, поки тісто не підніметься на рушник. Вийміть розпечену каструлю з духовки, перекладіть тісто в ємність і накрийте кришкою. Надішліть каструлю з майбутньою випічкою в розігріту духовку і випікайте протягом 25-30 хвилин при температурі 240 градусів з кришкою, щоб створити пар.
Зніміть кришку і випікайте ще 20 хвилин при 230 градусах, щоб хліб отримав трохи хрусткої золотисто-коричневої скоринки. Дайте готовому хлібу з оливками повністю охолонути, перш ніж розрізати і подавати до столу.
Випадкові рецепти