Що може бути смачніше ароматного свіжоспеченого домашнього хліба. Спробуйте спекти мультизерновий хліб за нашим рецептом і ви більше не будете купувати його в магазині.
У ємність, придатну для використання в мікрохвильовій печі, помістіть дріжджі. Додайте трохи цукру і теплої води. Ці інгредієнти допоможуть дріжджам активізуватися. Гарненько перемішайте і поставте в мікрохвильовку на 10 секунд.
У глибоку велику миску всипте пшеничне, цельнозернове, соєве та рафіноване борошно. Переміксуйте суміш до однорідності і зробіть в центрі поглиблення. Влийте активовані дріжджі і перемішайте.
Додайте трохи води і замісіть м'яке тісто. Однорідну масу перекладіть на присипану борошном робочу поверхню. Продовжуйте вимішувати тісто руками. Прилипаюче тісто знімайте за допомогою силіконового скребка.
Додайте в масу очищене насіння соняшнику, гарбуза і льону. Посоліть і збризніть оливковим маслом. Переміксуйте до однорідності. Скачайте з тіста плоский шар.
Внутрішню поверхню глибокої миски притрусіть борошном. Покладіть в ємність тісто. Накрийте марлею і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
В окрему миску всипте вівсяні пластівці, трохи насіння льону, соняшнику і гарбузове насіння. Перемішайте і відставте в сторону.
Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть молоком. Посипте сумішшю вівсяних пластівців з насінням і знову промажте молоком.
Опустіть лезо ножа в борошно і зробіть на верхівці хрестоподібний надріз. Поставте деко в розігріту до 180 ° С духовку на 20-25 хвилин. Домашній хліб готовий. Смачного!
Випадкові рецепти