Укр
Рус
Хліб Випічка Українська кухня

Хліб в мультиварці

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

2323 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Хліб в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

У наш час все більше людей стають прихильниками здорового харчування. Останнім часом це стало навіть модним. І це призвело до того, що серед безлічі продуктів і страв, які ми вживаємо в повсякденному житті, велике останнє місце посідають саме ті, що приготовані самостійно в домашніх умовах. Але найголовніше, на мою думку, це вміти самостійно випікати хліб, продукт, без якого практично не обходиться жодне застілля.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хліб в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки5.6 гр.
  • Жири7.2 гр.
  • Вуглеводи41.6 гр.
  • Калорії254 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Нам так хочеться, щоб все, що ми їмо, було не просто смачне, але ще і максимально корисне. Тому ми вам пропонуємо свій варіант випічки - здоровий і смачний хліб в мультиварці. Процес випічки такого хліба нескладний, не дуже трудомісткий, а ось за смаковими якостями такий хлібець нітрохи не поступиться іншим видам цього незамінного в нашому житті продукту. У глибоку миску вливаємо теплу воду і засипаємо цукор. Потім сюди ж додаємо сухі дріжджі і розмішуємо.

Крок - 1
02

Цю суміш залишаємо на 15 хвилин, поки поверхня її не покриється піною, а потім знову злегка перемішуємо. Додаємо в активні дріжджі сіль і оливкове масло, посипаємо все розмарином. Ще раз добре все перемішуємо.

Крок - 2
03

Після цього починаємо повільно вводити борошно і змішуємо дерев'яною ложкою., Поки добре не змішається. Тепер замішуємо тісто протягом 10 хвилин, поки воно перестане липнути до рук.

Крок - 3
04

Після цього викладаємо замішане тісто по центру шматка пергаментного паперу, досить немаленького. Папір з тістом поміщаємо в мультиварку, накриваємо кухонним рушником і закриваємо кришку. Виставляємо мультиварку на розігрів і залишаємо на 30 хвилин. За цей час тісто має збільшитися вдвічі. По закінченню цього часу виймаємо пергаментний папір, щоб вийняти тісто з мультиварки.

Крок - 4
05

Посипаємо трохи чисту поверхню борошном, замішуємо тісто протягом 5 хвилин, потім формуємо його в кулю, яка поміститься в мультиварці.

Крок - 5
06

Кладемо тісто назад на пергаментний папір і повертаємося до мультиварки. Посипаємо зверху сіллю і розмарином.

Крок - 6
07

Накриваємо мультиварку рушником і кришкою і готуємо хліб в мультиварці на сильному режимі протягом 1 години, поки хліб не отримає товсту, суху білу корочку.

Крок - 7
08

Розігріваємо духовку до 260 C. Використовуючи пергаментний папір, переносимо хліб на деко і обрізаємо зайвий пергамент. Випікаємо хліб 5-10 хвилин, поки скоринка не стане золотисто-коричневою.

Крок - 8
09

Даємо охолонути хлібу близько 15 хвилин, потім нарізаємо. Готовий домашній хліб з рум'яною хрусткою скоринкою можливо, стане незмінним продуктом на вашому столі.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з овочами 60 3 2 з 5 - детальніше -
Торт з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Торт з курячої печінки 65 5 3 з 5 - детальніше -