У наш час все більше людей стають прихильниками здорового харчування. Останнім часом це стало навіть модним. І це призвело до того, що серед безлічі продуктів і страв, які ми вживаємо в повсякденному житті, велике останнє місце посідають саме ті, що приготовані самостійно в домашніх умовах. Але найголовніше, на мою думку, це вміти самостійно випікати хліб, продукт, без якого практично не обходиться жодне застілля.
Нам так хочеться, щоб все, що ми їмо, було не просто смачне, але ще і максимально корисне. Тому ми вам пропонуємо свій варіант випічки - здоровий і смачний хліб в мультиварці. Процес випічки такого хліба нескладний, не дуже трудомісткий, а ось за смаковими якостями такий хлібець нітрохи не поступиться іншим видам цього незамінного в нашому житті продукту. У глибоку миску вливаємо теплу воду і засипаємо цукор. Потім сюди ж додаємо сухі дріжджі і розмішуємо.
Цю суміш залишаємо на 15 хвилин, поки поверхня її не покриється піною, а потім знову злегка перемішуємо. Додаємо в активні дріжджі сіль і оливкове масло, посипаємо все розмарином. Ще раз добре все перемішуємо.
Після цього починаємо повільно вводити борошно і змішуємо дерев'яною ложкою., Поки добре не змішається. Тепер замішуємо тісто протягом 10 хвилин, поки воно перестане липнути до рук.
Після цього викладаємо замішане тісто по центру шматка пергаментного паперу, досить немаленького. Папір з тістом поміщаємо в мультиварку, накриваємо кухонним рушником і закриваємо кришку. Виставляємо мультиварку на розігрів і залишаємо на 30 хвилин. За цей час тісто має збільшитися вдвічі. По закінченню цього часу виймаємо пергаментний папір, щоб вийняти тісто з мультиварки.
Посипаємо трохи чисту поверхню борошном, замішуємо тісто протягом 5 хвилин, потім формуємо його в кулю, яка поміститься в мультиварці.
Кладемо тісто назад на пергаментний папір і повертаємося до мультиварки. Посипаємо зверху сіллю і розмарином.
Накриваємо мультиварку рушником і кришкою і готуємо хліб в мультиварці на сильному режимі протягом 1 години, поки хліб не отримає товсту, суху білу корочку.
Розігріваємо духовку до 260 C. Використовуючи пергаментний папір, переносимо хліб на деко і обрізаємо зайвий пергамент. Випікаємо хліб 5-10 хвилин, поки скоринка не стане золотисто-коричневою.
Даємо охолонути хлібу близько 15 хвилин, потім нарізаємо. Готовий домашній хліб з рум'яною хрусткою скоринкою можливо, стане незмінним продуктом на вашому столі.
Випадкові рецепти