Принесіть шматочок Сицилії в свій будинок з цим справжнім італійським рецептом хліба. Смачний і простий у приготуванні сицилійський хліб напевно стане одним з ваших улюблених страв на сніданок або закуску. Найпростіший рецепт булочки, який ви тільки можете знайти.
Неважливо, в якій частині Сицилії ви просите меню, завжди запитують, чи не хотіли б ви булочку - це обов'язково. Сицилійські булочки, які іноді називають італійськими, не такі маслянисті, як французькі, і трохи солодше через доданого в тісто меду (не обов'язково). Але найприємніше те, що немає необхідності залишати тісто на ніч, тому вам не потрібно занадто багато планувати заздалегідь. Отже, розігрійте молоко і змішайте його з дріжджами. Відставте до утворення піни і готовності.
Змішайте трохи заздалегідь просіяного борошна хлібного, сіль і цукор в глибокій мисці.
Додайте в борошно дріжджову суміш, розбийте курячі яйця, топлене масло і мед (цей інгредієнт можете не додавати, але він додає пікантності хлібу). Змішуйте все, поки тісто не стане гладким, але злегка липким. Якщо тісто занадто вологе, повільно всипте в суміш борошно, що залишилося.
Помістіть кульку з тіста в чисту миску і накрийте поліетиленовою плівкою або чистим кухонним рушником. Відкладіть, поки він не збільшиться вдвічі. Зазвичай на це йде від 1,5 до 2 годин.
Розділіть тісто на 12 рівних частин і сформуйте кожен шматок в булочку, взявши менший шматок тіста, утворіть його в кулю і помістіть акуратно поверх кожної більшої кулі тіста. Викладіть кожне тісто для хліба (булочки) на деко, застелене папером для випічки. Накрийте чистим кухонним рушником і відкладіть, поки він не стане пухким і збільшиться майже в два рази.
Як тільки булочка трохи здулася, нагрійте духовку до 180 градусів. Змішайте куряче яйце з попередньо підігрітим молоком і змастіть утвореною сумішшю кожен шматок майбутнього хліба. Поставте деко в нижню половину духовки на перші 12 хвилин і перемістіть деко в центр на решту 7-8 хвилин. Дайте готовому сіцілійському хлібу охолонути приблизно на 10 хвилин. Подавайте (при бажанні посипте цукровою пудрою).
Випадкові рецепти