Яким би смачним не був хліб з магазину, він ні за що не зможе замінити домашній, приготований своїми руками. Адже в нього вкладаються всі старання, бажання і любов. Звичайно, це стосується тих, хто любить возитися з тістом. А тим більше для хліба - воно особливе та неповторне. І хоча процес приготування і випічки домашнього хліба досить копіткий і трудомісткий, а головне, тривалий, завжди можна підшукати для себе рецепт, за яким час готування значно скорочується. Якщо вам захотілося навчитися пекти домашній хліб або ви вже любите цим займатися, пропоную вашій увазі хліб швидкий рецепт.
З урахуванням того, що хліб за цим рецептом готується на воді, він відмінно підійде для тих, хто вирішив поститися або взагалі прискіпливо стежить за своєю фігурою. Щоб у вас все вийшло, потрібно чітко дотримуватися наші рекомендації і дотримуватися елементарних правил. По-перше, необхідно врахувати, що миска для змішування інгредієнтів має бути нагрітою, тому її можна залити за кілька хвилин до початку процесу гарячою водою і потримати якийсь час. Після того, як воду зыллємо, посуд буде теплим.
Ось саме в цю теплу миску засипаємо потрібну кількість борошна і додаємо невелику кількість сухих дріжджів з сіллю. За допомогою вінчика добре змішуємо сухі інгредієнти.
Після цього вливаємо воду і акуратно дерев'яною ложкою починаємо змішувати борошно з водою, поступово замішуючи тісто.
Коли сухе борошно вже не буде і сформується шар м'якого, липкого тіста, накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо, щоб піднялося, приблизно на 3 години. Маса за цей час трохи збільшиться в об'ємі.
По закінченню цього часу, плівку знімаємо і перекладаємо тісто на поверхню, посипану борошном. Трохи переминається і формуємо кулю, посипавши трохи борошном. Тепер перекладаємо приготоване тісто в миску з пергаментним папером і, накривши кухонним рушником, залишаємо на годину.
Потім викладаємо тісто з пергаментом в товстостінну каструлю, накриваємо кришкою і ставимо в духовку, розігріту до 260 градусів, на 30 хвилин.
Після цього кришку знімаємо, акуратно витягаємо з каструлі пергамент, а трохи підрум'янене тісто залишаємо в духовці ще на 15 хвилин.
Готовий пишний, повітряний, з ароматною скоринкою хліб, швидкий рецепт, відмінно підійде не тільки до перших страв, а й бутербродів, а так само в якості доповнення до чаю або кави. Хочу зауважити, поспішати нарізати такий хлібець гарячим не варто, краще почекати нехай охолоне.
Випадкові рецепти