Цей карамелізований домашній хліб зі смаженою цибулею - безумовно, один з кращих рецептів цієї випічки. Цей хліб м'який і пухнастий, і пахне чудово під час випічки. Карамелізована цибуля приносить такий чудовий аромат.
У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці наріжте її тонкими півкільцями.
Засипте цибулю в розпечену сковорідку і обсмажуйте, до м'якого і золотисто-коричневого кольору, близько 7 хвилин. Приправте обсмажену цибулю сіллю. Відставте в сторону, щоб охолодити.
У великій мисці змішайте борошно з попередньо вимитою і дрібно нашаткованою зеленою цибулею. В окремій ємності розчиніть свіжі дріжджі з сіллю в невеликій кількості теплої води, до однорідного рідкого стану і додайте в суміш борошна.
Тепер додайте в миску, що залишилася теплу воду, все ретельно перемішайте, потім додайте раніше обсмажену ріпчасту цибулю і місіть вміст, поки утворене тісто не стане гладким і не відірветься від стінок ємності.
Накрийте миску з приготованим тістом кухонним рушником і залиште на 1 годину при кімнатній температурі, щоб піднялося і практично вдвічі не збільшилося в розмірі.
Тепер викладіть настояне тісто на посипану борошном поверхню і розкачати його в буханець. Помістіть тісто у вигляді буханця в деко, заздалегідь змазаним маслом, розміром приблизно (15x25 см), накрийте знову кухонним рушником і залиште для підйому десь на 30 хвилин.
Звичайна форма для випічки хліба повинна бути тієї форми, якої хотілося б бачити виріб. За бажанням посипте зверху майбутній хліб сіллю і декількома зеленими цибульними нарізаними листочками.
Розігрійте духовку до 240 градусів. Помістіть маленький горщик або каструлю з водою в основу духовки, щоб створити пар. Зверху помістіть форму для випічки з майбутнім хлібом. Випікайте страву протягом 15 хвилин з парою, потім вийміть каструлю з водою з духовки. Зменшіть температуру в духовці до 200 градусів і випікайте ще 10-15 хвилин.
Охолодіть готовий хліб домашній зі смаженою цибулею на решітці, дайте йому повністю охолонути перед нарізкою.
Випадкові рецепти