Укр
Рус
Чіабатта Випічка Французька кухня

Хліб чіабатта

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

653 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Хліб чіабатта - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Цей простий рецепт хліба Чіабатта дасть вам чудовий італійський хліб, який ідеально підходить для того, щоб супроводжувати супи або соуси. Це, мабуть, найпростіший рецепт хліба чіабатти, з яким ви коли-небудь стикалися.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хліб чіабатта" (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири0.8 гр.
  • Вуглеводи39 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У мисці середнього розміру змішайте борошно, воду і дріжджі. Перемішуйте дерев'яною ложкою, поки суміш добре не змішається і звільниться від грудок.

Крок - 1
02

Накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на ніч, не менше 12 годин, але не більше 24 годин. Це додасть багато структури і аромату до готового хліба. Вийміть підготовлену раніше масу з холодильника і додайте воду, що залишилася. Акуратно проведіть гумовою лопаткою навколо зовнішнього краю, щоб звільнити масу від ємності. Вода, яку ви тільки що додали, полегшить це.

Крок - 2
03

Перенесіть губчасту суміш в чашу кухонного комбайна, оснащеного насадкою. Додайте залишене борошно і сіль. Збивайте вміст на низькій швидкості протягом 1 хвилини. Збільште швидкість на одну сходинку і збивайте ще хвилину. Потім збільште швидкість ще на одну позначку і збивайте, поки тісто не почне вивільнятися із стінок чаші, приблизно через 4 хвилини. Можливо, вам доведеться зішкребти краї чаші, щоб тісто було правильно перемішано.

Крок - 3
04

Збризніть оливкову олію у велику миску і розітріть її, щоб рівномірно покрити внутрішню частину ємності. Мокрими руками перенесіть тісто в миску. Накрийте поліетиленовою плівкою і дайте піднятися протягом 45 хвилин.

Крок - 4
05

Використовуючи добре змащений маслом скребок, акуратно складіть тісто кілька разів на себе. Накрийте знову поліетиленовою плівкою і дайте піднятися ще 45 хвилин. Повторіть цей крок ще раз і дайте тісту піднятися протягом останніх 45 хвилин. (Тісто не підніметься сильно на цьому етапі, але не панікуйте, це нормально для цього рецепта.)

Крок - 5
06

Рясно посипте свою робочу поверхню борошном і дайте тісту акуратно вислизнути з миски на неї. Будьте тут дуже обережні, щоб не вибити з тіста все повітря і постаратися якомога менше вимішувати тісто. Рясно посипте муку зверху тіста. Використовуючи 2 добре вимитих настільних скребка, обережно зніміть тісто з боків, щоб сформувати квадрат. Будьте обережні, щоб не натискати на тісто.

Крок - 6
07

Розріжте тісто навпіл по центру квадрата. Акуратно сформуйте кожну половину в 2 буханки, використовуючи скребки для формування сторін.

Крок - 7
08

Покладіть кухонний рушник (тканину) на деко і обсипте його борошном. Перенесіть тісто на підготовлений лист. Складіть тканину посередині, щоб відокремити і підтримати кожну частину випічки. Накрийте тісто іншою безворсовою тканиною і залиште на 20 хвилин. (Тісто підніметься трохи і має нагадувати пухкий зефір, але воно буде пухким).

Крок - 8
09

Тим часом встановіть решітку духової шафи в найнижче положення. Розігрійте духовку до 220 градусів. Розріжте 2 шматки пергаментного паперу. Помістіть пергаментний папір на деко. Використовуючи тканину, обережно переверніть кожну буханку на деко. Обережно просуньте пальці під кожен шматок тіста і перенесіть його на підготовлений пергаментний папір. Повторіть з другим буханцем.

Крок - 9
10

Видаліть зайву муку і злегка окропіть буханки водою. Надішліть деко в духовку і випікайте, обприскуючи буханки водою ще двічі протягом перших 5 хвилин випікання, поки скоринка не стане темно-золотисто-коричневою, близько 22-27 хвилин. Перед тим, як нарізати скибочками готовий хліб чіабатта і подавати, помістіть їх на решітку для духовки, щоб повністю охолонути

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Нут - покроковий рецепт, фото 1 Нут 60 4 3 з 5 - детальніше -
Салат столичний з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з ковбасою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо з яловичини з руколою - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з яловичини з руколою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Простий рецепт маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Простий рецепт маршмеллоу 50 4 3 з 5 - детальніше -