Цей простий рецепт хліба Чіабатта дасть вам чудовий італійський хліб, який ідеально підходить для того, щоб супроводжувати супи або соуси. Це, мабуть, найпростіший рецепт хліба чіабатти, з яким ви коли-небудь стикалися.
У мисці середнього розміру змішайте борошно, воду і дріжджі. Перемішуйте дерев'яною ложкою, поки суміш добре не змішається і звільниться від грудок.
Накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на ніч, не менше 12 годин, але не більше 24 годин. Це додасть багато структури і аромату до готового хліба. Вийміть підготовлену раніше масу з холодильника і додайте воду, що залишилася. Акуратно проведіть гумовою лопаткою навколо зовнішнього краю, щоб звільнити масу від ємності. Вода, яку ви тільки що додали, полегшить це.
Перенесіть губчасту суміш в чашу кухонного комбайна, оснащеного насадкою. Додайте залишене борошно і сіль. Збивайте вміст на низькій швидкості протягом 1 хвилини. Збільште швидкість на одну сходинку і збивайте ще хвилину. Потім збільште швидкість ще на одну позначку і збивайте, поки тісто не почне вивільнятися із стінок чаші, приблизно через 4 хвилини. Можливо, вам доведеться зішкребти краї чаші, щоб тісто було правильно перемішано.
Збризніть оливкову олію у велику миску і розітріть її, щоб рівномірно покрити внутрішню частину ємності. Мокрими руками перенесіть тісто в миску. Накрийте поліетиленовою плівкою і дайте піднятися протягом 45 хвилин.
Використовуючи добре змащений маслом скребок, акуратно складіть тісто кілька разів на себе. Накрийте знову поліетиленовою плівкою і дайте піднятися ще 45 хвилин. Повторіть цей крок ще раз і дайте тісту піднятися протягом останніх 45 хвилин. (Тісто не підніметься сильно на цьому етапі, але не панікуйте, це нормально для цього рецепта.)
Рясно посипте свою робочу поверхню борошном і дайте тісту акуратно вислизнути з миски на неї. Будьте тут дуже обережні, щоб не вибити з тіста все повітря і постаратися якомога менше вимішувати тісто. Рясно посипте муку зверху тіста. Використовуючи 2 добре вимитих настільних скребка, обережно зніміть тісто з боків, щоб сформувати квадрат. Будьте обережні, щоб не натискати на тісто.
Розріжте тісто навпіл по центру квадрата. Акуратно сформуйте кожну половину в 2 буханки, використовуючи скребки для формування сторін.
Покладіть кухонний рушник (тканину) на деко і обсипте його борошном. Перенесіть тісто на підготовлений лист. Складіть тканину посередині, щоб відокремити і підтримати кожну частину випічки. Накрийте тісто іншою безворсовою тканиною і залиште на 20 хвилин. (Тісто підніметься трохи і має нагадувати пухкий зефір, але воно буде пухким).
Тим часом встановіть решітку духової шафи в найнижче положення. Розігрійте духовку до 220 градусів. Розріжте 2 шматки пергаментного паперу. Помістіть пергаментний папір на деко. Використовуючи тканину, обережно переверніть кожну буханку на деко. Обережно просуньте пальці під кожен шматок тіста і перенесіть його на підготовлений пергаментний папір. Повторіть з другим буханцем.
Видаліть зайву муку і злегка окропіть буханки водою. Надішліть деко в духовку і випікайте, обприскуючи буханки водою ще двічі протягом перших 5 хвилин випікання, поки скоринка не стане темно-золотисто-коричневою, близько 22-27 хвилин. Перед тим, як нарізати скибочками готовий хліб чіабатта і подавати, помістіть їх на решітку для духовки, щоб повністю охолонути
Схожі рецепти
Випадкові рецепти