Укр
Рус
Чіабатта Випічка Французька кухня

Хліб чіабатта в духовці

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

738 - переглядів
180 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Хліб чіабатта в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сьогодні ми готуємо найвідоміший італійський хліб в світі, чіабатта. Напевно, найпростіший і швидкий хліб для випічки в домашніх умовах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хліб чіабатта в духовці" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири5.4 гр.
  • Вуглеводи36.9 гр.
  • Калорії215 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Залийте воду в миску. Засипте в миску з водою дріжджі швидкого приготування. Через 1 хвилину рівномірно перемішайте дріжджі у воді. Далі додайте в миску сіль і перемішайте, до повного розчинення сипучих інгредієнтів.

Крок - 1
02

Потім додайте в миску оливкове масло і добре перемішайте. Далі поступово засипте в миску просіяне борошно і добре перемішайте, до утворення однорідної еластичної маси. Накрийте миску кришкою і залиште на 20 хвилин, щоб піднятися.

Крок - 2
03

Після 20 хвилин відпочинку, помісіть рідке тісто руками в мисці, знову накрийте кришкою і залиште ще на 20 хвилин. Через зазначений час знову поворушіть тісто, накрийте і залиште ще на 20 хвилин відпочивати. Потім в заключний раз помісіть, і відправте тісто в холодильник.

Крок - 3
04

Ферментація тіста відбувається в цілому близько 3 годин. Після завершення ферментації температура тіста: 26 градусів. Тепер посипте муку на поверхню і викладіть на неї тісто.

Крок - 4
05

Акуратно порозтягуйте тісто в різні боки. Потім переверніть тісто кілька разів і зробіть його прямокутної форми.

Крок - 5
06

Далі рясно посипте борошном полотно (тканину), викладіть на неї тісто. Залиште тісто ще відпочити приблизно на 40 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів. Температура духової шафи піднімається настільки високо, наскільки це можливо (в деяких духовках максимальна температура 250 ℃). Тим часом розігрійте так само чавунну ємність, в якій будете запікати чіабатту.

Крок - 6
07

Помістіть вже настояне тісто в попередньо нагріту чавунну ємність, попередньо застеливши пергаментом. Закрийте ємність з майбутньою випічкою чавунною кришкою і відправте в розігріту духовку.

Крок - 7
08

Після випікання протягом 20 хвилин, зніміть кришку з ємкості і продовжуйте пекти хліб чіабатту близько 5 хвилин. Потім виставите ємність з готовою випічкою на решітку для охолодження і подавайте до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Флорентійський стейк - покроковий рецепт, фото 1 Флорентійський стейк 45 4 3 з 5 - детальніше -
Лечо з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Лечо з м’ясом 90 6 4 з 5 - детальніше -
Торт з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Торт з курячої печінки 65 5 3 з 5 - детальніше -