Сьогодні ми готуємо найвідоміший італійський хліб в світі, чіабатта. Напевно, найпростіший і швидкий хліб для випічки в домашніх умовах.
Залийте воду в миску. Засипте в миску з водою дріжджі швидкого приготування. Через 1 хвилину рівномірно перемішайте дріжджі у воді. Далі додайте в миску сіль і перемішайте, до повного розчинення сипучих інгредієнтів.
Потім додайте в миску оливкове масло і добре перемішайте. Далі поступово засипте в миску просіяне борошно і добре перемішайте, до утворення однорідної еластичної маси. Накрийте миску кришкою і залиште на 20 хвилин, щоб піднятися.
Після 20 хвилин відпочинку, помісіть рідке тісто руками в мисці, знову накрийте кришкою і залиште ще на 20 хвилин. Через зазначений час знову поворушіть тісто, накрийте і залиште ще на 20 хвилин відпочивати. Потім в заключний раз помісіть, і відправте тісто в холодильник.
Ферментація тіста відбувається в цілому близько 3 годин. Після завершення ферментації температура тіста: 26 градусів. Тепер посипте муку на поверхню і викладіть на неї тісто.
Акуратно порозтягуйте тісто в різні боки. Потім переверніть тісто кілька разів і зробіть його прямокутної форми.
Далі рясно посипте борошном полотно (тканину), викладіть на неї тісто. Залиште тісто ще відпочити приблизно на 40 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів. Температура духової шафи піднімається настільки високо, наскільки це можливо (в деяких духовках максимальна температура 250 ℃). Тим часом розігрійте так само чавунну ємність, в якій будете запікати чіабатту.
Помістіть вже настояне тісто в попередньо нагріту чавунну ємність, попередньо застеливши пергаментом. Закрийте ємність з майбутньою випічкою чавунною кришкою і відправте в розігріту духовку.
Після випікання протягом 20 хвилин, зніміть кришку з ємкості і продовжуйте пекти хліб чіабатту близько 5 хвилин. Потім виставите ємність з готовою випічкою на решітку для охолодження і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти