Ви думали, що не можете приготувати домашній хліб в пекарському стилі? Це не так. Цей рецепт білого хліба дуже легкий! І дуже адаптований. Спробуйте використовувати різні види борошна, додайте горіхи або насіння, сири, сухофрукти, трави і багато іншого. Ви не захочете витрачати гроші на інший хліб.
Закип'ятіть воду. Налийте потрібну кількість в мірну склянку і поставте охолоджуватися. Її температура повинна бути в межах 35-42 градусів.
У теплу воду висипте часниковий порошок. Розмішайте з водою за допомогою вінчика і залиште на 5-10 хвилин.
Тим часом просійте борошно. Просіяне борошно завжди робить випічку більш пишною і ніжною. А також процес просіювання дозволяє позбутися від грудок і непотрібного сміття, який може ненавмисно потрапити в борошно. Насипте борошно в велику миску.
До просіяного борошна додайте сухі швидкорозчинні дріжджі і сіль. Щоб надати хлібу приємного смаку і неймовірного аромату, додайте в тісто чебрець в сухому вигляді або будь-які інші трави на ваш смак. Перемішайте сухі інгредієнти за допомогою вінчика.
Потім до сухої суміші вилийте теплу воду з розчиненими в ній раніше дріжджами. Перемішайте інгредієнти руками, поки борошно повністю не вбере в себе всю воду. Тісто вийде не дуже густим і не щільним, воно буде липким і мокрим.
Коли всі інгредієнти змішані, використовуючи силіконову лопатку, зберіть тісто в одне ціле і накрийте миску харчовою плівкою. Залиште тісто на 12-18 годин при кімнатній температурі в місці без протягів або можете помістити в не включену духовку.
Після закінчення часу вийміть миску з духовки. Зніміть плівку. Тісто підійшло і в ньому утворилося дуже багато бульбашок, а це значить, що хліб буде пористим.
Посипте робочу поверхню додатковим борошном і викладіть на нього тісто з миски, акуратно зіскрібаючи його лопаткою.
Коли тісто виявилося на столі, посипте його борошном і зверху. Потім акуратно, намагаючись не проколоти багато бульбашок повітря в тісті, сформуйте з нього кулю.
Далі посипте кукурудзяною мукою пергаментний папір, в повному обсязі, тільки в тому місці, де буде лежати тісто. Потім перекладіть тісто на пергамент. Присипте його зверху борошном і накрийте рушником. Залиште тісто на 2 години для відпочинку.
За 30 хвилин до закінчення 2-х годинного відпочинку, включіть її для розігріву на 230 градусів і поставте в неї керамічну каструлю, щоб вона також нагрілася. Щоб на хлібі утворилася неймовірна, хрустка скоринка, потрібен пар. Використання каструлі з кришкою дасть можливість його утворити.
Через 2 години зніміть рушник з тіста, присипте його ще раз невеликою кількістю борошна. Використовуючи хлібний ніж, зробіть надрізи на тесті, глибиною близько 2-хсантіметров. Вийміть з духовки керамічну каструлю і помістіть в неї тісто разом з пергаментом.
Накрийте каструлю з тістом кришкою і поставте для випікання в розігріту духовку на 30 хвилин. Через 30 хвилин зніміть кришку і поставте хліб в духовку ще на 10-15 хвилин, поки він не придбає рум'яної скоринки.
Потім вийміть хліб з духовки. Викладіть акуратно на решітку і дайте охолонути не менше 30 хвилин, перед нарізкою. Смачного.
Випадкові рецепти