Укр
Рус
Хліб Випічка Російська кухня

Хліб без дріжджів

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

799 - переглядів
115 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Хліб без дріжджів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Це один з небагатьох базових рецептів хліба без дріжджів, який вам коли-небудь знадобиться. Він настільки універсальний, що ви навіть можете використовувати це рідке тісто для приготування млинців (просто додайте трохи більше рідини, щоб його можна було налити) або розкладіть тісто на аркуші паперу для випічки, щоб приготувати піцу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хліб без дріжджів" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири10.9 гр.
  • Вуглеводи15 гр.
  • Калорії190 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу включіть на розігрів духову шафу. Потім засипте в миску гречану крупу і залийте холодною водою, залиште приблизно на 6 годин. Далі злийте воду і помістіть змочену крупу на сито, а потім пересипте в чашу кухонного комбайна.

Крок - 1
02

Додайте в чашу заздалегідь замочені в теплій воді насіння чіа, засипте трохи житнього борошна (можна використовувати і пшеничне) і добре присоліть.

Крок - 2
03

Потім залийте в чашу трохи теплої води, засипте розпушувач для тіста, додайте оливкову олію, накрийте ємність кришкою і збийте вміст на середній швидкості, до маси однорідної густої консистенції.

Крок - 3
04

Далі засипте в чашу очищене насіння соняшнику і вже кухонною лопаткою ще раз все ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 4
05

Далі змастіть рослинним або вершковим маслом спеціальну силіконову форму для випічки (в цьому рецепті використовується форма у вигляді буханця) і акуратно укладіть в неї раніше підготовлену масу (тісто). Розрівняйте тісто по всій формі тильною стороною кухонної ложки і рясно посипте поверх нього очищені білі насіння з гарбуза.

Крок - 5
06

Надішліть форму з майбутньою випічкою в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте протягом 1 години, поки тісто не стане коричневим. Потім вийміть готовий хліб без дріжджів з духовки, акуратно витягніть з форми і поверніть в духовку на деку ще приблизно на30 хвилин (це дозволить випічці утворити дуже хрустку скоринку). Помістіть запечений хліб на охолоджуючу підставку і дайте повністю охолонути перед нарізкою.

Крок - 6
07

Насолоджуйтеся свіжим і м'яким хлібом до 5 днів. Зберігайте всі шматочки, які ви не використали в морозильній камері, так як вони швидко зіпсуються без консервантів. Насолоджуйтесь своїм хрустким хлібом!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чебуреки - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки 120 6 4 з 5 - детальніше -
Лобіо із зеленої квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо із зеленої квасолі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Печеня з курки в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з курки в мультиварці 55 6 3 з 5 - детальніше -
Пиріг курник з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг курник з листкового тіста 75 4 3 з 5 - детальніше -
?>