Укр
Рус
Хінкалі Другі страви Грузинська кухня

Хінкалі з фаршем

( 4.8125 4 516 16 оцінок)

1533 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Хінкалі з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні поговоримо про таку цікаву страву грузинської кухні, як хінкалі. Ця страва являє собою апетитні мішечки з тіста, всередині яких ховається смачна начинка. Справжні цінителі хінкалі стверджують, що головне, щоб начинка була соковитою. Приготувати таку страву - не зовсім проста задача, процес вимагає уваги. Але все ж приготувати хінкалі в домашніх умовах цілком можливо. Для цього існують інструкції, які допоможуть вам на кухні в процесі створення такої страви. В даному рецепті ми розповімо, як правильно і якісно приготувати хінкалі з фаршем і порадувати своїх домочадців відмінною, ситною стравою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хінкалі з фаршем" (на 100 грам)

  • Білки9.6 гр.
  • Жири14.5 гр.
  • Вуглеводи28.1 гр.
  • Калорії286 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У процесі приготування хінкалі, важливо не поспішати і виконувати всі завдання уважно. Насамперед давайте зробимо тісто. Для хінкалі нам потрібне просте прісне тісто, як і для пельменів. Для цього насипаємо гіркою борошно, робимо в ній невелике заглиблення. У нього насипаємо сіль, наливаємо столову ложку оливкової олії і починаємо замішувати, потроху підливаючи воду.

Крок - 1
02

У нас повинно вийти м'яке, еластичне тісто. Воно не повинно бути занадто крутим, але і рідке теж не підійде. Тепер тісто загортаємо в харчову плівку і залишаємо підійти хоча б на півгодини.

Крок - 2
03

Після цього займемося начинкою. Рекомендуємо використовувати яловичий фарш, до якого додаємо подрібнену кінзу і дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

Крок - 3
04

Також солимо і перчимо до смаку, потім кидаємо в фарш мелені коріандр і кмин і додаємо дуже смачну суміш спецій - масала. Також наливаємо столову ложку оливкової олії. Все це вимішуємо до однорідності, і смачна начинка готова.

Крок - 4
05

Тепер від тіста відщипуємо невеликі шматочки, обвалюємо їх у борошні і скочуємо в кульки. Розмір кульки приблизно як волоський горіх. Потім ці кульки розгортаємо качалкою в тонкий корж круглої форми діаметром приблизно 10 см.

Крок - 5
06

Після цього на середину викладаємо фарш. Досить чайної ложки з гіркою. А тепер самий цікавий момент: загортаємо наші хінкалі в гарний мішечок з тіста, гарненько закріпивши край.

Крок - 6
07

Ставимо на вогонь каструлю з водою, солимо її, при бажанні можна додати перець і пару лаврових листочків. Коли вода закипить, акуратно опускаємо в неї наші хінкалі і готуємо їх приблизно хвилин 10, поки вони не почнуть спливати на поверхню.

Крок - 7
08

Дістаємо готові хінкалі з каструлі з допомогою шумівки і красиво викладаємо на тарілку. Подавати хінкалі з фаршем можна з будь-яким соусом, який подобається вам чи вашим домочадцям. Красиві хінкалі з соковитою начинкою всередині прикрасять ваше повсякденне меню і без сумніву виправдають всі зусилля відмінним смаком.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Котлети гречаники - покроковий рецепт, фото 1 Котлети гречаники 45 3 2 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рибні биточки - покроковий рецепт, фото 1 Рибні биточки 50 5 3 з 5 - детальніше -
Самса з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Самса з сиром 50 2 3 з 5 - детальніше -
Бублики з маком - покроковий рецепт, фото 1 Бублики з маком 125 4 3 з 5 - детальніше -