Сьогодні поговоримо про таку цікаву страву грузинської кухні, як хінкалі. Ця страва являє собою апетитні мішечки з тіста, всередині яких ховається смачна начинка. Справжні цінителі хінкалі стверджують, що головне, щоб начинка була соковитою. Приготувати таку страву - не зовсім проста задача, процес вимагає уваги. Але все ж приготувати хінкалі в домашніх умовах цілком можливо. Для цього існують інструкції, які допоможуть вам на кухні в процесі створення такої страви. В даному рецепті ми розповімо, як правильно і якісно приготувати хінкалі з фаршем і порадувати своїх домочадців відмінною, ситною стравою.
У процесі приготування хінкалі, важливо не поспішати і виконувати всі завдання уважно. Насамперед давайте зробимо тісто. Для хінкалі нам потрібне просте прісне тісто, як і для пельменів. Для цього насипаємо гіркою борошно, робимо в ній невелике заглиблення. У нього насипаємо сіль, наливаємо столову ложку оливкової олії і починаємо замішувати, потроху підливаючи воду.
У нас повинно вийти м'яке, еластичне тісто. Воно не повинно бути занадто крутим, але і рідке теж не підійде. Тепер тісто загортаємо в харчову плівку і залишаємо підійти хоча б на півгодини.
Після цього займемося начинкою. Рекомендуємо використовувати яловичий фарш, до якого додаємо подрібнену кінзу і дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
Також солимо і перчимо до смаку, потім кидаємо в фарш мелені коріандр і кмин і додаємо дуже смачну суміш спецій - масала. Також наливаємо столову ложку оливкової олії. Все це вимішуємо до однорідності, і смачна начинка готова.
Тепер від тіста відщипуємо невеликі шматочки, обвалюємо їх у борошні і скочуємо в кульки. Розмір кульки приблизно як волоський горіх. Потім ці кульки розгортаємо качалкою в тонкий корж круглої форми діаметром приблизно 10 см.
Після цього на середину викладаємо фарш. Досить чайної ложки з гіркою. А тепер самий цікавий момент: загортаємо наші хінкалі в гарний мішечок з тіста, гарненько закріпивши край.
Ставимо на вогонь каструлю з водою, солимо її, при бажанні можна додати перець і пару лаврових листочків. Коли вода закипить, акуратно опускаємо в неї наші хінкалі і готуємо їх приблизно хвилин 10, поки вони не почнуть спливати на поверхню.
Дістаємо готові хінкалі з каструлі з допомогою шумівки і красиво викладаємо на тарілку. Подавати хінкалі з фаршем можна з будь-яким соусом, який подобається вам чи вашим домочадцям. Красиві хінкалі з соковитою начинкою всередині прикрасять ваше повсякденне меню і без сумніву виправдають всі зусилля відмінним смаком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти