Страви грузинської кухні взагалі вважаються інтернаціональними. Для тих, хто зі мною не згоден, можу пояснити чому. Безліч страв широко відомі і поширені далеко за межами країни. І серед них страва, що є візитною карткою горян, яке грузини вважають справжнім делікатесом - хінкалі. І якщо хто подумає, що зможе легко впоратися із завданням, хочу вам відразу помітити, що це не зовсім так. Все-таки в процесі приготування вам доведеться трохи попрацювати, але зате у вас вийде неймовірно смачна страва - класичні хінкалі.
В першу чергу необхідно приготувати тісто. Для цього в глибоку миску залийте теплу воду і трохи рослинної або оливкової олії.
Далі вбийте куряче яйце і за допомогою вінчика добре все змішайте до однорідної рідкої суміші. Потім поступово засипайте борошно і акуратно вимішуйте тісто. Воно повинно вийти не сильно густим, але щоб відривалося від рук.
Вимішене тісто загорніть в харчову плівку і залиште на 15-20 хвилин. А самі займіться підготовкою начинки для майбутнього страви.
Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Потім відправте цибулю у велику миску.
Далі помістіть в миску до нарізаної цибулі заздалегідь підготовлений яловичий фарш (в цій страві не особливо принципово, яке м'ясо ви будете використовувати), який можете підготувати самостійно або придбати в магазині.
Тепер додайте в миску очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і дрібно нашатковану зелену цибулю.
Потім приправте вміст миски червоним і чорним меленим перцем, рясно посоліть і ретельно все перемішайте до однорідної маси, при необхідності підлив трохи теплої води.
Далі посипте робочу тверду поверхню борошном, викладіть на неї тісто і розділіть на дві частини. Потім кожну частину розкачайте за допомогою качалки до тонкого листа з тіста.
Потім за допомогою спеціального різака або навіть склянки виріжте на аркуші з тіста невеликого розміру кола. У кожне коло по центру помістіть раніше підготовлену м'ясну начинку.
Тепер трохи змоченими руками закріпіть тісто по краях, сховавши начинку всередину, сформувавши красиві начинені заготовки з тіста (хінкалі).
Далі помістіть на плиту велику каструлю з підсоленою водою і доведіть до кипіння. Закиньте підготовлені заготовки з тіста в киплячу воду і варіть, помішуючи, близько 10 хвилин, поки всі вони не спливуть на поверхню.
Потім шумівкою виловіть відварені, класичні хінкалі, викладіть на тарілку, полийте заздалегідь розтопленим вершковим маслом і подавайте до обіду.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти