Укр
Рус
Хінкалі Другі страви Грузинська кухня

Хінкалі класичні

( 4.6000 1 515 15 оцінок)

2359 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Хінкалі класичні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Страви грузинської кухні взагалі вважаються інтернаціональними. Для тих, хто зі мною не згоден, можу пояснити чому. Безліч страв широко відомі і поширені далеко за межами країни. І серед них страва, що є візитною карткою горян, яке грузини вважають справжнім делікатесом - хінкалі. І якщо хто подумає, що зможе легко впоратися із завданням, хочу вам відразу помітити, що це не зовсім так. Все-таки в процесі приготування вам доведеться трохи попрацювати, але зате у вас вийде неймовірно смачна страва - класичні хінкалі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хінкалі класичні" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири11.7 гр.
  • Вуглеводи29.3 гр.
  • Калорії263 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу необхідно приготувати тісто. Для цього в глибоку миску залийте теплу воду і трохи рослинної або оливкової олії.

Крок - 1
02

Далі вбийте куряче яйце і за допомогою вінчика добре все змішайте до однорідної рідкої суміші. Потім поступово засипайте борошно і акуратно вимішуйте тісто. Воно повинно вийти не сильно густим, але щоб відривалося від рук.

Крок - 2
03

Вимішене тісто загорніть в харчову плівку і залиште на 15-20 хвилин. А самі займіться підготовкою начинки для майбутнього страви.

Крок - 3
04

Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Потім відправте цибулю у велику миску.

Крок - 4
05

Далі помістіть в миску до нарізаної цибулі заздалегідь підготовлений яловичий фарш (в цій страві не особливо принципово, яке м'ясо ви будете використовувати), який можете підготувати самостійно або придбати в магазині.

Крок - 5
06

Тепер додайте в миску очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і дрібно нашатковану зелену цибулю.

Крок - 6
07

Потім приправте вміст миски червоним і чорним меленим перцем, рясно посоліть і ретельно все перемішайте до однорідної маси, при необхідності підлив трохи теплої води.

Крок - 7
08

Далі посипте робочу тверду поверхню борошном, викладіть на неї тісто і розділіть на дві частини. Потім кожну частину розкачайте за допомогою качалки до тонкого листа з тіста.

Крок - 8
09

Потім за допомогою спеціального різака або навіть склянки виріжте на аркуші з тіста невеликого розміру кола. У кожне коло по центру помістіть раніше підготовлену м'ясну начинку.

Крок - 9
10

Тепер трохи змоченими руками закріпіть тісто по краях, сховавши начинку всередину, сформувавши красиві начинені заготовки з тіста (хінкалі).

Крок - 10
11

Далі помістіть на плиту велику каструлю з підсоленою водою і доведіть до кипіння. Закиньте підготовлені заготовки з тіста в киплячу воду і варіть, помішуючи, близько 10 хвилин, поки всі вони не спливуть на поверхню.

Крок - 11
12

Потім шумівкою виловіть відварені, класичні хінкалі, викладіть на тарілку, полийте заздалегідь розтопленим вершковим маслом і подавайте до обіду.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сухарі в духовці часникові - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі в духовці часникові 40 1 3 з 5 - детальніше -
Макаруни з сирною начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни з сирною начинкою 50 3 3 з 5 - детальніше -
Стейк сьомги в духовці у фользі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк сьомги в духовці у фользі 40 3 3 з 5 - детальніше -
?>