Хто не любить хешбрауни. Я думаю, що кожна людина на цій землі потай жадає самих хрустких картопляних оладок. Отже, ось рецепт ще одного рецепта швидких оладок з картоплі.
В першу чергу з допомогою овочечистки або гострого ножа очистіть картоплю від шкірки. Потім на самій великій тертці натріть очищену картоплю в невелику миску з водою і скибочками льоду. Залиште картоплю так постояти нетривалий час.
Надішліть каструлю з водою на плиту. Доведіть воду до кипіння, а потім з допомогою шумівки виловіть натерту картоплю з миски і перекладіть в каструлю з киплячою водою.
Додайте так само в каструлю трохи оливкового або рослинного масла. Кип'ятіть картоплю близько 3-4 хв, помішуючи. Не більше, інакше майбутні оладки будуть занадто м'якими і розваленими. (Колір картоплі повинен трохи змінитися).
Після закінчення зазначеного часу вийміть шумівкою картоплю з киплячої води і перекладіть на сито, застелене мусліновою тканиною. Полийте на картопляну масу крижану воду, щоб запобігти подальшому її приготуванню. Зачекайте близько 5 хв.
Видавіть з картопляної суміші майже всю воду (не сушіть повністю, дайте трохи води залишитися, це допоможе для зв'язування). Перекладіть натерту картоплю в іншу миску.
Додайте в картопляну масу рисове борошно (заздалегідь просіяне), засипте так само кукурудзяну муку. Далі посипте картоплю цибульним порошком, приправте сіллю і чорним меленим перцем (при необхідності додайте спеції).
Ретельно руками все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної маси. (Руки роблять роботу ефективно і дуже добре пов'язують утворене картопляне тісто).
Візьміть круглу форму для формування салатів. (Форма не є обов'язковою, ви можете надати оладкам форму руками). Надайте форму картопляному млинцю, згладивши 2 сторони, щоб вийшов овал. Ви можете зробити оладкам будь-яку форму, яку хочете (але американський хешбраун має практично завжди круглу або овальну форму).
У великій сковороді розігрійте олію. Температура масла повинна бути середньою. Покладіть в сковороду підготовлені картопляні оладки і обсмажте, по обидва боки, до золотистого кольору. Дайте хешбраунам трохи охолонути і, якщо хочете, можете посипати їх ще сіллю. За цим рецептом виходять супер смачні та хрусткі американські картопляні оладки.
Випадкові рецепти