Спробуйте нову версію хека з овочами: салатом зі смажених баклажанів і картопляної запіканки з тушкованими помідорами.
Приправте філе хека білим меленим перцем, посипте меленим кмином (попередньо змеленим в ступці). Відкладіть рибу на час в сторону.
Вимитий баклажан розріжте навпіл, м'якоть в середині овоча наріжте кубиками, приправте невеликою кількістю солі, полийте оливковою олією. Викладіть баклажан на деко, поставте в духовку, попередньо нагріту до 180-190 градусів, запікайте близько 30 хвилин, поки овоч не підрум'яниться.
Розігрійте рослинне або оливкове масло на сковороді. Викладіть молоду картоплю (можна навіть в шкірці) на гарячу сковороду. Приправте сіллю і перцем. Смажте, помішуючи, до легкого підрум янення овоча. Вийміть картоплю зі сковороди, перемістіть в жаростійкий посуд.
В ту ж сковороду засипте заздалегідь очищену і дрібно порізану цибулю, приправте перцем і сіллю, додайте терту цедру і обсмажте, помішуючи, до її розм'якшення.
Додайте до цибулі раніше обсмажену картоплю, подрібнений часник, нашатковану петрушку, кмин, кайенский перець і перець чилі. Перемішайте все і протоміть ще кілька хвилин. Вміст сковороди перемістіть в жаростійкий посуд, залишаючи частину цибулі.
Додайте до цибулі попередньо нарізані помідори. Приправте сіллю і перцем, додайте невелику кількість води і варіть, помішуючи, близько 8 хвилин. Додайте в сковороду терту цедру половини лимона, нашаткований коріандр, оливки. Змішайте всі і зніміть з вогню.
Помістіть утворений соус з помідорів на картоплю в жаростійкому посуді. Налийте невелику кількість оливкової олії. Помістіть жаростійкий посуд з вмістом в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів, запікайте близько 25-30 хвилин.
М'якоть запеченого баклажана акуратно наріжте дрібними шматочками (очистіть від шкірки), покладіть її в чисту миску, заправте соусом песто (можете приготувати самостійно або придбати готовий), сіллю, перцем, невеликою кількістю лимонного соку і оливковою олією. Ретельно все перемішайте.
Філе хека викачайте в борошні, злегка обсмажте в гарячому маслі на сковороді з обох боків до золотистого кольору.
Викладіть шматочки хека на запечені овочі в жаростійкому посуді. Кожен шматочок риби полийте раніше підготовленим соусом песто. Прикрасьте хек з овочами гілочками коріандру. Залишок песто і запеченого баклажана подавайте так само в окремих мисках. Смачного!
Випадкові рецепти