Укр
Рус
Риба Другі страви Марокканська кухня

Хек з овочами

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

644 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Хек з овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Марокканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Спробуйте нову версію хека з овочами: салатом зі смажених баклажанів і картопляної запіканки з тушкованими помідорами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хек з овочами" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири3.3 гр.
  • Вуглеводи10.2 гр.
  • Калорії93 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приправте філе хека білим меленим перцем, посипте меленим кмином (попередньо змеленим в ступці). Відкладіть рибу на час в сторону.

Крок - 1
02

Вимитий баклажан розріжте навпіл, м'якоть в середині овоча наріжте кубиками, приправте невеликою кількістю солі, полийте оливковою олією. Викладіть баклажан на деко, поставте в духовку, попередньо нагріту до 180-190 градусів, запікайте близько 30 хвилин, поки овоч не підрум'яниться.

Крок - 2
03

Розігрійте рослинне або оливкове масло на сковороді. Викладіть молоду картоплю (можна навіть в шкірці) на гарячу сковороду. Приправте сіллю і перцем. Смажте, помішуючи, до легкого підрум янення овоча. Вийміть картоплю зі сковороди, перемістіть в жаростійкий посуд.

Крок - 3
04

В ту ж сковороду засипте заздалегідь очищену і дрібно порізану цибулю, приправте перцем і сіллю, додайте терту цедру і обсмажте, помішуючи, до її розм'якшення.

Крок - 4
05

Додайте до цибулі раніше обсмажену картоплю, подрібнений часник, нашатковану петрушку, кмин, кайенский перець і перець чилі. Перемішайте все і протоміть ще кілька хвилин. Вміст сковороди перемістіть в жаростійкий посуд, залишаючи частину цибулі.

Крок - 5
06

Додайте до цибулі попередньо нарізані помідори. Приправте сіллю і перцем, додайте невелику кількість води і варіть, помішуючи, близько 8 хвилин. Додайте в сковороду терту цедру половини лимона, нашаткований коріандр, оливки. Змішайте всі і зніміть з вогню.

Крок - 6
07

Помістіть утворений соус з помідорів на картоплю в жаростійкому посуді. Налийте невелику кількість оливкової олії. Помістіть жаростійкий посуд з вмістом в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів, запікайте близько 25-30 хвилин.

Крок - 7
08

М'якоть запеченого баклажана акуратно наріжте дрібними шматочками (очистіть від шкірки), покладіть її в чисту миску, заправте соусом песто (можете приготувати самостійно або придбати готовий), сіллю, перцем, невеликою кількістю лимонного соку і оливковою олією. Ретельно все перемішайте.

Крок - 8
09

Філе хека викачайте в борошні, злегка обсмажте в гарячому маслі на сковороді з обох боків до золотистого кольору.

Крок - 9
10

Викладіть шматочки хека на запечені овочі в жаростійкому посуді. Кожен шматочок риби полийте раніше підготовленим соусом песто. Прикрасьте хек з овочами гілочками коріандру. Залишок песто і запеченого баклажана подавайте так само в окремих мисках. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти