Як приготувати смачний хек в клярі, також званий римським хеком. Це швидкий і простий рецепт приготування хека, який чудовий і ідеально підходить для будь-якого випадку.
В першу чергу помийте холодною водою, просушіть, а потім розріжте тушки хека на диски товщиною приблизно в півтора з половиною сантиметри. Вимийте всередині шматки хека, ретельно очистивши область кишечника. Викладіть шматки риби на кухонний рушник, щоб прибрати зайву вологу.
У невелику миску розбийте курячі яйця і добре їх збийте. Додайте в миску з яєчною сумішшю попередньо очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник, і подрібнену сушену петрушку. Ретельно все перемішайте.
Правильно розподіліть робоче місце для приготування страви. Щоб було зручно готувати, викладіть шматки хека в ряд, встановіть поруч тарілку зі збитим яйцем і поруч з ним поставте миску з борошном. Якщо на тарілку під борошном помістите вбираючий папір, уникнете того, щоб мука прилипла до тарілки. Підготуйте відразу іншу тарілку або блюдо з подвійним абсорбуючим папером, в яку будете укладати хека, як тільки він буде обсмажений.
Надішліть сковороду з великою кількістю оливкової олії на середній вогонь. Викачайте кожен шматок хека в борошно, обваляйте в яйці і викладіть на розпечену сковороду.
Після того, як обсмажити шматочки з одного боку, почніть їх перевертати, дайте полежати протягом хвилини і перевертайте їх знову. Побачите, що потроху хек набуває золотистий колір у міру приготування. Ще посмажте хвилину і переверніть. Після того, як в цілому посмажите близько 4 хвилин, рибу можна викладати зі сковороди.
Після того, як обсмажили кожен шматок хека, коли він придбав хороший колір, перемістіть їх на миску з раніше викладеним вбираючим папером, щоб вони викладалися один на інший і масло краще зливалося.
Після видалення зайвого жиру з шматочків риби, викладіть хек в клярі на тарілку, в якій збираєтеся подавати до столу і прикрасьте часточками лимона. Сплеск лимона підкреслить смак хека, тому можна супроводжувати рибу декількома шматочками плоду.
Випадкові рецепти