Укр
Рус
Риба Другі страви Норвезька кухня

Хек смажений

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

607 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Хек смажений - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Норвезька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажений хек є дуже популярною стравою. М'який і соковитий, легко засвоюється. А найголовніше - готується дуже легко і просто.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хек смажений" (на 100 грам)

  • Білки14 гр.
  • Жири6.4 гр.
  • Вуглеводи11.9 гр.
  • Калорії165 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цієї страви вам знадобиться така риба, як хек. Свіжий хек дуже швидко псується і втрачає всі свої смакові якості. Тому, в більшості випадків, він продається в замороженому вигляді. Дістаньте рибу з морозилки і залиште на деякий час при кімнатній температурі. Розморожувати хек повністю не треба.

Крок - 1
02

В першу чергу потрібно підготувати рибу. Спочатку попатраєте нутрощі, якщо потрібно, то почистіть від луски. І, звичайно ж, обріжте всі плавники. Найзручніше це робити за допомогою кухонних ножиць. Покладіть тушку на кухонну дошку і гострим ножем наріжте на однакові шматочки товщиною 2 - 3 см.

Крок - 2
03

Хек - відмінна дієтична риба, яка має біле м'ясо і невелику кількість кісток. Складіть шматочки риби в глибоку миску і помістіть її в раковину під проточну воду. Ретельно помийте кожен шматочок і, трохи віджавши, складіть в чисту миску.

Крок - 3
04

Посоліть за смаком і насипте ваші улюблені спеції для риби. Рукою добре перемішайте шматочки хека і залиште на деякий час, щоб м'ясо трохи промаринувалося. Якщо ж у вас немає зайвого часу, то відразу приступайте до смаження.

Крок - 4
05

В окрему тарілку насипте пшеничне борошно, киньте трохи солі, також можете додати невелику кількість приправи. Все добре перемішайте. Рясно обваляйте кожен шматочок хека в борошні з усіх боків. Таким чином, ви збережете соковитість м'яса і додасте рибі більш ошатний вигляд.

Крок - 5
06

Приготуйте сковорідку, в якій будете смажити рибу. Налийте в неї достатню кількість рослинної олії і поставте на плиту. Запаліть середній вогонь. У розпечене масло киньте кілька гілочок чебрецю. Відразу ж за ними відправте обвалені в борошні шматочки хека. Накривати сковорідку кришкою не потрібно. Смажте рибу з одного боку до золотистого кольору. Потім переверніть і готуйте з іншого боку до рум'яності.

Крок - 6
07

На плоску тарілку покладіть кілька шарів паперового рушника і викладіть на неї готовий смажений хек, який дістали шумівкою з сковорідки. Це потрібно, щоб позбутися від зайвого жиру. Після перекладіть рибу в чисту тарілку і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Масло домашнє - покроковий рецепт, фото 1 Масло домашнє 30 1 3 з 5 - детальніше -
Морозиво рецепт в морожениці - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво рецепт в морожениці 45 3 3 з 5 - детальніше -
Цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Цибулевий суп 80 6 3 з 5 - детальніше -